Nej, återigen när man hyllar sin form så rasar den. Men nu är det fredag och nu ska veckan avslutas snyggt! Och jag går på att Gerold faktiskt måste komma ner på jorden snart.

David – Gerold

Matchkvoter inför sista dagen-
David 3-2, +3 set.
Gerold 4-1, + 7 i set.

David ligger lite risigt till här. Han har en ”enkel” match mot Manna men före dess ska Gerold mötas och det kan behövas en vinst där för att han ska nå slutspel. Ett missat slutspel vore en stor missräkning för tjecken som mer eller mindre alltid når minst semifinal här. Tight vänsterhänt spelare med en tung forehand och stundtals en rapp backhand med fin vinkel. Han har här förlorat båda sina matcher med minsta marginal så jag tar det inte som någon missad form utan mer tillfälligheter.

Gerold då, ja han gör kanske sin bästa turnering här i challenger series. Slutspel ska han bara nå nu när han har en ”enkel” match mot Seretti kvar utöver denna. Har vunnit mot både Blaszcyk och Vrablik, två riktigt vassa segrar för honom, men nu får han lugna sig va?

Vänster mot vänster här. Dvs Gerold kommer inte få så mycket på sin serve som han får mot högerhänta. Detsamma gäller David, men jag tror att David drar nytta av det då han är vassare i allt egentligen. Gerold måste verkligen upp i hög nivå för att slå David, visserligen har han hållit en hög nivå under turneringen men jag tycker att 1.66 är tillräckligt bra för att testa på David. En David under press brukar vara rejält taggad och jag har svårt att tro att han schabblar bort det här. Någon enkel seger blir det inte, men en seger blir det.

1.66 på rak seger för David, det tar jag med 7/10 units.

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip