Två kvartsfinaler och en semifinal finns just nu att spela på under lördagens spel av Pro tour finalen i Kazakstan. Jag tar ett spel från semifinalen där jag tror att det är dags för kineserna att plocka ner européerna.

Semifinal
Fan Zhendong (2) – Timo Boll (5)

Spelarnas vägar fram hit –
Fan – Chuan 4-2
Fan – Xu Xin 4-1

Boll – Oshima 4-2
Boll – Wong 4-2

Liknande vägar fram för de båda även om Fan haft tuffare motstånd.

Först och främst här, bordtennisen har en ny världsetta. Tyske Ovtcharov är from nästa månad ny världsetta. Första gången på många år en europé är etta i världen. Och vad tycker Kina om det? Troligtvis inte speciellt omtyckt. Och med tanke på att kineserna förlorat ovanligt mycket på slutet så är det nog väldigt mycket upp till bevis nu. Så det är den första anledningen till att jag tar detta spelet. Men läs för Guds skull vidare.

Fan hade en riktigt vass match mot Xu Xin under fredagen. Han fick sin revansch efter förlusten i SOC i Stockholm. Även om 4-1 var aningen för stora siffror så var han helt klart den bättre spelaren och visade fin form. Oerhört snabb och tung backhand, eller ja, han är komplett. Kan allt.

Timo Boll, tysken som varit i världseliten i många år nu. 15 år kanske? Vägrar att ge sig, sanningen är att han nog är bättre nu än på många år. Ser väldigt pigg ut och den nya bollen som oftast innebär mer dueller verkar passa honom utmärkt. Han får inte lika mycket på sin fina skruvöppning, men är väldigt tät i duellerna.

De två senaste mötena på touren
Fan – Boll 4-1, 4-2.
Även om detta är två år sedan så visar det lite.

Som sagt, Kina vill nog sätta övriga världen på plats nu. Men hur blir matchen? Timo Bolls chans här är nog att äga serve-returspelet för även om Boll är tät och tight i duellspelet så har han nog inte mycket att hämta där om Fan spelar så bra och tungt som han gjorde mot Xu Xin under fredagen. Fan kommer tvinga Boll att använda sin backhand och där är han för svag för en spelare som Fan i form.

Fan Zhendong -1.5 set till 1.80 spelar jag med 8/10 units. Finns på ett gäng sidor, bland annat 1bet.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip