Dags för final i SOC i Stockholm. Det kinesiska landslaget har haft det tyngre än på väldigt många år, men i Stockholm verkar de trivas och de hade fem spelare i kvartsfinal. Fyra i semifinal och då givetvis, två här i finalen.

Fan Zhendong (2) – Xu Xin (3)

Och det är alltså turneringens två bästa spelare som möts i final, rätt och slätt. Fan Zhendong stor favorit enligt oddsen. Lite väl kraftigt enligt mig och det betyder att spelet på överspel är lite väl givmilt anser jag.

Deras vägar fram –
Fan Zhendong – Woojin 4-0
Duda 4-1
Aruna 4-0
Zhou Yu 4-3
Inget speciellt att anmärka. Relativt normala resultat.

Xu Xin – Chien 4-0
Harimoto 4-3
Groth 4-1
Fang Bo 4-2
Samma här, normala resultat. 4-3 mot 14 årige supertalangen Harimoto var en rysare. Men det är på den nivån 14-åringen är nu.

Fan Zhendong är väl egentligen den enda som på riktigt utmanar den överlägsna världsettan Ma Long. Han är den enda som i en matchserie mot samma spelare skulle ha chansen mot honom. Är komplett som spelare, kan allt och är enormt stark och snabb.

Xu Xin är serve-returspecialisten som är fruktansvärt duktig i dubbel. Vänsterhänt, pennfattad spelare med en av världens bästa forehand, men en relativt begränsad backhand.

De har mötts och tränat så många gånger att det är svårt att säga hur matchbilden kommer bli. Men det är klart att Fan Zhendong är favorit här. Men enligt oddsen är det en väldigt stabil seger han har att vänta, och det köper jag inte. Så här har deras senaste möten varit på touren –

Fan – Xu 4-2, 4-1, 3-4, 4-1, 4-2, 4-2.
Fan har vunnit 5/6 senaste. Men någon lekstuga har det verkligen inte varit. 4-1 är stabilt men nej, ingen lektstuga.

Linan ligger på 100,5 bollar. Vid fem jämna set så går överspelet in. Vid minst sex set ska spelet vara inne. Och Jag tycker att det mesta tyder på att det blir minst fem jämna set.

Över 100,5 bollar till 1.83 spelar jag därför med 7/10 units hos bet365 .

4-3 Fan Zhendong?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip