Det är dags för finaldagen i Tysklands Premium tour. Det har varit en hel del speciella resultat och några rejäla skrällar. Det bästa är att direkt när denna turneringen tar slut så börjar nästa, för imorgon måndag, börjar en av årets höjdpunkter. SOC i Stockholm!

Final i dubbel
Harimoto/Kizukuri – Lee/Jeong

En överraskande final helt klart. Där de har gått två helt olika vägar fram. Här är deras matchen –
Harimoto/Kizukuri –
Filus/Walther 3-1
Fan/Xu 3-0
Ho/Wong 3-0
Otroligt stark väg fram. Tuff väg hela vägen men har avfärdat alla relativt enkelt. Världstvåan och världstrean Fan/Xu avfärdades med 3-0, tre jämna set men ändå 3-0.

Jeong/Lee –
Duda/Qiu 3-1
Liao/Yang 3-0
Lam/Yu 3-1
Likadant här, stabil väg fram och inget som visar tecken på dåligt spel utan snarare stabilt och tryggt. Skillnaden är dock nivån på dubbelparen de slagit ut. Jag skulle vilja säga att det bästa paret de slagit är sämre än det sämsta paret japanerna slagit ut. Man kan inte göra mer än att vinna, men det säger ändå en del.

Japanerna Harimoto/Kizukuri är två ynglingar som bara flyger fram i utvecklingen. Båda är okej i serve-retur men framförallt är de riktigt bra i det öppna spelet och de kan vara två av världens mest tempostarka spelare. Spelar extremt snabb bordtennis och det är därför de flyger fram här i dubbelspelet.

Jeong/Lee är mer rutinerade och har varit framme långt i dubbelturneringar innan. Spelar lite samma som japanerna i form av att de är bra i duellspelet och är tempostarka, men kanske mer tunga i sina attacker och inte lika extremt snabba i spelet.

Båda spelar dubbel ungefär likadant, men då jag ser japanerna som Snabbare och tryggare i det snabba spelet så tycker jag att de får ses som favoriter. Just därför att båda paren vill ha öppet och snabbt spel, och om japanerna då är bättre i just det spelet så blir de favoriter. Skulle kunna tänka mig att Jeong/Lee därför vill låsa spelet lite mer för att få bort rytmen ur japanernas spel. Men det var just det som Xu/Fan försökte med men inte lyckades med. Så klarade japanerna två av världens bästa spelare så kan de även klara av detta.

Rak seger till Harimoto/Kizukuri till 1.83 spelar jag med 7/10 units.

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip