Från World cup i bordtennis ska vi plocka ett spel till. Då det inte verkar komma ut några handikappspel så tycker jag mig ha hittat en dubbel som är fin. Läs vidare så ska jag förklara varför.

Shibaev (41) – Nuytinck (71) 1.40
Jeong (36) – Tsuboi (112)1.30
= 1.81

Shibaev skrev jag om i dagens första rek. En vinnarskalle som vill vinna så pass mycket att det blivit en del hatmatcher genom åren. Inte vackert alla gånger, men vinna vill han göra. En allround spelare som spelar tungt från forehandsidan. Relativt bra serve och behärskar väl det mesta egentligen. Dock rör han sig ganska dåligt för att ligga på den nivån han ligger på. Han är lång och ganska valpig i rörelsemönstret. Samtidigt kompenserar han det genom att ha fina slag från både backhand och forehand.

Nuytinck hade en fantastisk höst förra året men har sedan dess stagnerat en aning. Har dock börjat säsongen bättre än vad han avslutade förra. Tunga slag från båda sidorna men vinner relativt lite för att vara en vänsterhänt spelare direkt på sin egen serve.

Shibaev är i grunden den bättre spelaren och ska vara betydligt bättre i serve-returspelet här. Då båda spelar väldigt tung bordtennis med hårda slag så blir det nog den som äger serve-returspelet som går vinnandes ur denna kampen. Och det tror jag Shibaev gör.

Enkel seger för Shibaev?

I den andra matchen, mellan Jeong och Tsuboi tänker jag inte vara lika utförlig i min förklaring av spelarna. Här ska det helt vara för stor klasskillnad. Jeong fick sitt stora genombrott förra säsongen och hotar världsklasspelare mer eller mindre varje gång han möter sådana. Tsuboi hade några säsonger då han var vass, men har aldrig varit uppe på den nivån som Jeong oftast presterar. Han har en klart nedåtgående utvecklingskurva och det är inte mycket som tyder på att han ska få ett ryck just här och plötsligt börja prestera riktigt vass bordtennis igen.

Nej, klasskillnad, det räcker så. Och kommer det komma ut handikappspel här senare så kommer det nog ett spel även på det.

Enkel seger för Jeong?

Denna dubbeln ger oss alltså 1.81 i odds. Det tänker jag spela med 8/10 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip