Gårdagens rek satt hårdare än jag väntat. Men den gick in efter en 4-3 vinst för Ueda, och det tackar vi för! Matilda Ekholm är i final i damdubbel och har ett fantastiskt år i dubbel tillsammans med Pota. Anton Källberg föll med 9-11 i avgörande setet mot regerande europamästaren. Och dessutom är Pär Gerell och Kristian Karlsson kvar i kvartsfinal här. Är svensk pingis utdöd? Knappast, och spelarna förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än vad de får i media just nu. För hur många stora sporter kan sverige stoltsera med att vara i topp i europa?

K. Karlsson (25) – Harimoto (20)

Harimoto nummer 20 i världen? Helt galet vad pojkspolingen flyger fram. Kommer någonsin ett bakslag för 14 åringen? Och jag vidhåller, det måste vara den största talangen i alla sporter inräknade.

Kristian Karlsson har verkligen etablerat sig på den här nivån. Levererar ständigt (förutom i ligapremiären) i europas bästa klubblag, Dusseldorf. Vänsterhänt slugger som tyvärr sällan bjuder på speciellt publikvänlig pingis. Dels för att han slår stenhårt men även för att han är tight i serve-returspelet och satsar på dödande slag allt som oftast. Har en ruskigt fin backhand som både är snabb och hård som oftast skapar problem för högerhänta spelare.

Harimoto, vad ska man säga? Har redan skrivit en del. Men hur spelar han då? Jo han vill ha dueller. Inte så tight i serve-retur utan vill mest sätta igång spelet med långa servar, returer och flippar för att där i duellerna så står han nära bordet och spelar på snabbhet. Sån extremt snabb bordtennis att även de bästa i världen har haft det svårt att hänga på. Galet är ordet.

Nu har jag hyllat en unge japanen, och med all rätt. Hade det varit en liknande spelare i tennis eller fotboll hade vi sett honom överallt i städerna på reklampelare. Men men, jag spelar på att han förlorar. Varför då? Jo, dels för att Karlsson verkar vara i riktigt fin form. Sen får jag en känsla att Harimoto dels är lite sämre mot vänsterhänta, men framförallt för att jag faktiskt tror att Karlsson kan låsa honom i serve-retur. Och får Karlsson igång sina tuffa förstaattacker så får inte Harimoto det lugnet i duellspelet som han vill ha. Till detta oddset tycker jag det är spelvärt.

Karlsson till 2.50 tänker jag spela med 7/10 units.

4-3?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip