Det var en riktigt go fredag med fina resultat vilket gjorde att man kunde ta helg med gott samvete och en fin känsla. Nu kämpar vi vidare i Sveriges kallaste juli någonsin, känns det som iaf.

Kadlcek – Khatchanov

Överlag är det en svag omgång av challenger denna måndag-tisdag. I vanliga fall är detta en gjuten bottenmatch, medan jag tror att om Kadclek vinner denna matchen så tror jag att han kan vara med och kriga om en slutspelsplats.

Kadlcek har visat rätt hygglig form under sommaren. Förra veckan lyckades han på något märkligt, sjukt, ja välj ordet själv, vinna mot Kojic. Såg inte matchen själv, men hur den än var så är det en stark vinst av Kadlcek och jag tycker att han visat hygglig form på slutet. Ofta tycker jag att han brukar vara chanslös mot de klart bättre spelarna, för att faktiskt vara relativt stabil mot lite sämre spelare.

Khatchanov var en spelare jag trodde skulle vara betydligt vassare än han visade sig vara. Första gången han spelade challenger hade jag för höga tankar om honom och det fick jag lära mig den dyra vägen. Har svårt att se att han tagit några större utvecklande kliv sedan dess och i så fall är det en bottenspelare denna veckan.

Hur matchen blir? Ja det blir nog ingen glimrande match för publiken. Korta bollar utan några flashiga bolldueller. Kadlcek är den mer stabila spelaren och kanske lite mer bollsäker här. Vilket nog blir det vägvinnande. Och som sagt, Kadlcek har vid bra spel, chansen att nå slutspel denna omgången, och det borde han ta vara på.

5/10 units till 1.80 på rak seger för Kadlcek blir spelet.

3-1?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip