Näst sista omgången innan de stora grabbarna kliver in i turneringen. Och det är enormt hög klass på denna omgången, så att detta är en kvalomgång känns märkligt. Men det spelar ingen roll för oss, utan vi ska vinna units!

Kizukuri (86) – Akkuzu (116)

En match mellan två ynglingar som gjort det riktigt bra som tagit sig hit. Och det kan vi slå fast, det är två spelare som vi kommer se väldigt mycket av i framtiden.

Så här såg deras gruppspel i kvalet ut -
Kizukuri – Brante 4-0
Kizukuri – Kim Minseok 4-3
Segern mot Brante var planenligt. Medan vinsten mot Sydkoreanen Kim är en bra vinst. Och det är ingen tillfällighet längre. Han gör bra resultat varje turnering han spelar och han verkar ha skapat sig en trygghet i dessa resultat.

Akkuzu – Hwang 4-1
Akkuzu – Achanta 4-0
Detta är väldigt imponerande. Har dålig koll på Hwang så där kan jag inte säga så mycket. Men 4-0 mot den rutinerade indiern är en meriterande seger för den unge fransmannen.

Japanen Kizukuri, vänsterhänt och ettrig och kort kille. Påminner mycket om den nuvarande världsfemman Koki Niwa. Spelar extremt snabbt och bra träff i både backhand och forehand. Vilket gör att det är många som har väldigt svårt för deras spelstil.

Franmannen Akkuzu har jag gillat ett tag och jag tycker inte att det är en överraskning att han börjar ta skalper. Men det har definitivt gått Snabbare än jag trott. Fin träff på bollen även han men har en lite mer traditionell spelstil med en dödande forehand och stabil i både serve och returspelet.

Varför jag tror på Kizukuri? Båda spelarna är på frammarsch men jag tycker fortfarande att Kizukuri är en nivå bättre än fransmannen. Akkuzu är en spelare som kanske inte måste, men vill gärna låsa spelet i serve-retur och det blir svårt mot Kizukuris spelstil. Och han måste därför upp i absoluta toppslag för att slå Kizukuri. Dessa saker tillsammans gör att jag tycker att oddset är spelvärt.

Kizukuri till 2.00 spelar jag därför med 8/10 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip