Då drar en ny world tour igång, och denna gång i Tjeckien. Bättre klass än i Bulgarien och det är därmed bättre matcher redan från dag ett. Det gillas! Det är faktiskt bra matcher hela dagen och vi får se om det dyker upp fler rekar under dagen. Men vi börjar så här.

Kosiba (174) – Khanin (235)

Här möts två spelare med hög högstanivå. Men Kosiba sitter inne på ett mycket bättre grundspel, än så länge i alla fall och här är varför jag tycker att 1.72 är alldeles för högt.

Kosiba, spelandes för Eslöv i Elitserien (Pingisligan), där han förra säsongen tillhörde en av seriens bästa spelare. Han låg så högt som topp-100 för tre år sedan. Den utvecklingen på världsrankingen måste vara tung att rasa så pass mycket, han är trots allt bara 26 år gammal. Men om han blivit sämre? Nja, det var mer att han var i sitt livs form i ett mästerskap och fick mängder av rankingpoäng just där. Bra serve och fin träff på bollen, lite vekt returspel och ostabilt försvarsspel, men träffar han serven bra är det han som får attackera och det är just då som han tar sina skalper mot mycket bättre spelare. Spelade även i Bulgarien där han åkte ut i gruppspelet efter en förlust mot Yang. En match där han var favorit på förhand.

Khanin, väldigt ojämn spelare som ibland kan hålla en nivå som knappt är topp-300 och sedan matchen efter ta en fin skalp. Har klättrat upp till placeringen 235 främst tack vare resultat och vinster på u21-matcher. Tar sig sällan långt i seniorklassen utan trivs bäst i u21-klassen. Relativt allround även han, med taskigt försvar.

Summa summarum, två spelare med taskigt försvar vilket gör att den som spelar bäst i serve-returspelet troligtvis kommer vinna här. Med främsta anledningen till detta spelet är enkelt. 1.72 på Kosiba är på tok för högt. 1.40-1.50 är enligt mig korrekt odds. En vanlig dag dessa emellan ska Kosiba vara för bra för Khanin. Och det är på så vis jag tänker här.

1.72 på Kosiba spelar jag med 9/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip