Spelarna är framme i första slutspelsomgången efter ett långt kval. Enorm svårt för spelare att kvala sig in i turneringarna nu för tiden, så det är endast riktigt vassa spelare kvar när slutspelet börjar.

Liao Chen Ting (45) – Paul Drinkhall (39)

Först och främst ska jag säga att det är en ny världsranking och jag vet inte riktigt hur den fungerar exakt. Så världsrankingarna kan vi ta med två nypor salt.

Liao, spelandes för bottenlaget i Elitseries, Kävlinge, har tagit enorma kliv i utvecklingen sista två åren. Från en okej spelare i Elitserien till en av de högst rankade i världen som spelar i den svenska serien. Och det vågar jag lova, han kommer nog varken spela för Kävlinge eller ens i Elitserien nästa säsong. Är helt klart en spelare som gynnas av den nya bollen (mindre skruv och högre studs), då han inte har någon speciellt vass serve utan har sina stora styrkor i duellspelet där han både är säker och tung. Främst från forehand men även backhand är duglig.
Har kvalat sig in här, ett hyfsat stabilt gruppspel sen en kross av duktige Jorgic med 4-0 i sista kvalomgången. Starkt.

Drinkhall är en ojämn engelsman. Ena dagen hotar han världsklasspelare medan andra dagen känns han som en helt vanlig spelare runt 100 i världen. Spelar rätt likt Liao i sina bästa stunder. Möjligen lite Snabbare backhandspel men annars likvärdiga spelare. Gör här sin första match i turneringen. Fördel eller nackdel?

1.72 på Liao tycker jag är värt av följande anledningar. Dels för att formen på Liao känns helt klart bra, ett starkt kvalspel visade att hans fina spel fortsätter. Det kommer bli många dueller i denna matchen och då är det just den som rör sig bäst och kan styra duellerna som kommer vinna, och i och med Liaos form så ser jag honom som tyngre i det spelet. Som jag sa tidigare så är det ett enormt hårt kvalspel och jag tror snarare det är en fördel än en nackdel att ha spelat kvalet, i jämförelse med Drinkhall som här gör sin första match .

1.72 på Liao spelar jag med 8/10 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip