Då drar vi igång maskineriet igen. Efter en händelsefattig start på augusti så räknar jag med att det blir lite mer att spela på i framtiden. Challenger series denna veckan och sedan rullar det på med internationella turneringar resten av augusti, så det ser vi fram emot! Nu till dagens första rek.

Muhlbach – Karabec

Matchkvoter i skrivande stund.
Muhlbach 2-0
Karabec 0-1

Muhlbach från Luxemburg blev en ny bekantskap för mig när jag såg honom spela i Ängbys internationella, hösten för ett år sedan. Han kom dit, spelade, pressade svenske stjärnan Lundquist rejält, innan han till slut förlorade. Och vad kan man säga om honom? Jo en sak sticker ut ordentligt i hans spel, och det är hans extremt vassa serve. Högt uppkast och väldigt fin träff på bollen och dessutom döljer han skruven bra, vilket kan få även riktigt duktiga spelare att ibland se ut som nybörjare. I övrigt är han en ok spelare. Varken mer eller mindre, men denna serven gör att han har nått en okej nivå i tyska andraligan.
Vann tidigare idag mot David med 3-2, en riktigt fin seger för honom. Och jo, nog hade serven en del i saken att göra!

Karabec då? En helt ny spelare för mig. Efter lite research så visar det sig att han är en spelare som spelar para-pingis och gör det bra där. Jag har dålig koll på vad de olika handikappklasserna står för, men här är han med och spelar på lika villkor. Dock är frågan om han verkligen håller nivån för att hota någon här? Tveksamt. Hade inte mycket att sätta emot David imorse och jag tror inte han kommer plocka någon seger här. Visst kan han säkert hota någon av de sämre men här möter han en spelare som troligtvis kommer nå slutspel och det borde inte räcka till här. Dock får man beundra hans enorma kämpaglöd, han är inte spelaren som kommer vika ner sig i första taget.

Enkel seger för Muhlbach? Ja jag tror det. Muhlbach spelar smart och har en extremt bra serve, det borde göra att han får övertaget om Karabecs spel under större delar av matchen och om han inte får någon stor dipp så ska detta vara ett bra spel. Givetvis är -2.5 alltid risky business men jag tror på denna.

Muhlbach -2.5 till 2.10 spelar jag med 4/10 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip