Då är vi framme i första slutspelsomgången i turneringen som kan jämföras med ett mästerskap, säg ett VM i klassen och nivån som råder här. En svensk är kvar, Kristian Karlsson. Ett spel på hans match kommer jag att ha, och det levereras på twitter.

Niwa (5) – Jeong (36)

Ser vi bara till rankingen här så ska väl detta spelet vara gjutet, givetvis. Riktigt så enkelt är det inte men jag förlitar mig ändå på den nyblivna världsfemman.

Koki Niwa, har nått smått fantastiska femteplatsen på världsrankingen. Hur det gått till kan jag inte riktigt svara på då det känns lite väl magstarkt. Givetvis är han en riktigt duktig spelare men att han ska vara femma i världen köper jag inte. Kortväxt, men väldigt snabb vilket gör att han inte lider så mycket av sin korta längd. Spelar extremt snabb bordtennis, tar bollen på uppstuds så ofta han kan och släpper inte bordet en millimeter om han verkligen inte måste.

Jeong, sydkoreanen som lever lite i skymundan bland alla andra sydkoreaner. Men har en hel del fina resultat det senaste året. Högerhänt och spelar ganska typiskt sydkoreansk, relativt bra backhand men rör sig fantastiskt fint och har en dödande forehand.

Dels så är nog Niwa väldigt sugen på att visa att han är uppe på denna nivån på rankingen för att stanna. Sen om jag ser till rena nivån på bådas spel så är det jämnt, så enkelt är det. Men tycker ändå att Niwa har en bra formkurva och jag ger honom en liten fördel är här. Svårt att se vem som kommer att styra spelet här, det kommer nog, summa summarum att bli en väldigt jämn match, med Niwa som knapp favorit enligt mig. Och därmed blir detta spelvärt.

Niwa, rak seger till 2.00. Det spelas med 8/10 units.

4-3?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip