Då är de framme i semifinaler på World Cup i Liege. Det var en riktigt härlig dag för bordtennis under lördagen med många bra matcher. Tre européer och världsettan Ma Long är kvar i semifinal, och jag går på europémötet här.

Ovtcharov (4) – Gauzy (13)

Jag börjar med att räkna upp de tre gångerna de mötts i internationella turneringar.
Ovtcharov – Gauzy 4-2, 3-0, 3-2
Tre segrar för Ovtcharov alltså.

Ovtcharov väg fram hit –
Kou Lei 4-1
Shibaev 4-3.
Det var riktig lekstuga mot Kou Lei och det var nog mer för mycket avslappnad skalle som gjorde att han förlorade ett set. Sen var det en härlig (men låååångsam) duell mot Shibaev. En riktig hatmatch och man undrar ju vad som ligger bakom dessa känslor, för vad jag såg så hände inget speciellt under matchen. Ovtcharov ser så där extremt fokuserad ut och han känns mer sugen än på länge att nå ett bra resultat här. Med sin lite udda, men oerhört bollsäkra spelstil så tröttar han ut motståndarna.

Guazys väg fram –
Jeong 4-1
Mizutani 4-3
En mer imponerande väg fram om man ska vara ärlig. Två riktigt tuffa motståndare och att slå Mizutani är inte enkelt. Imponerande av fransmannen! Gauzy satsar enormt i både serve och returspelet och har fin träff på bollen både i forehand och backhand. Men tycker överlag att han överskattar sin backhand i vissa matcher då han har vassare forehand som han borde söka oftare.

Jag går mestadels på Ovtcharovs form och fokus här. Ovtcharov är den bättre spelaren i grunden här och spelar han på sitt max så vinner han mot Gauzy. Därför anser jag att det här är upp till tyske Ovtcharov. Gauzy har visat riktigt bra form men historien talar för att han inte gillar att möta Ovtcharov och dessa saker tillsammans gör att jag tror på Ovtcharov här.

Ovtcharov -1.5 set till 1.72 spelar jag med 7/10 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip