Då är vi framme i semifinal på lag-EM. För Sveriges del slutade det med en oerhört tung torsk med 2-3 mot Slovenien i kvartsfinal, en match där Sverige var stora favoriter. Förbundskaptenen hade ett kontroversiellt beslut under matchen men stod upp för sin sak och var samtidigt ärlig och sa att de kvarvarande placeringsmatcherna knappast gick att motivera sig till. Ärlighet och rakhet. Bra det i alla fall. Men nu till dagens rekade match!

Portugal – Frankrike

Portugal
Freitas
Apolonia
Monteiro

Frankrike
Guazy
Lebesson
Flore
Robinot

Jag struntar i de tidigare matcherna, för tycker inte riktigt att dom spelar så stor roll. Båda lagen har gjort vad de skulle och är därmed framme i den matchen som de troligtvis tänkt på sedan turneringen började.

Portugal sitter inne på ett oerhört jämnt lag. Enligt rankingen är Monteiro trea i laget, men tycker oftast han gör bättre resultat än Apolonia. Samtidigt som Freitas är en av de som faktiskt på riktigt utmanar Boll, Samsonov och Ovtcharov om att vara europas bästa spelare. Alla verkar vara i fullt duliga former och det verkar inte finnas några tveksamheter vad jag märkt i alla fall.

Frankrike är känt för att ha dålig lagsammanhållning, varför vet jag inte, men så har det alltid varit. Det kanske inte är någon slump att exempelvis Lebesson har mycket sämre historik i lagsammanhang än i singelturneringar. Gauzy och Flore är inte riktigt lika extrema men lite åt samma håll är det. Ett stort frågetecken är ändå att Gauzy blev utbytt i kvartsfinalen mot Ukraina, vid ställningen 1-2 och Kou Lei stod på andra sidan. Skada eller vek han ner sig mentalt? Hur som helst så kom Robinot in och gjorde det fantastiskt bra som vann. Men utan Gauzy blir laget mycket sämre.

Som sagt, är det något fel på Gauzy? Isf ser jag Portugal som stor favorit här. Men kanske var det en chansning av franske coachen som gick hem? Ja ja, i övrigt då. Jo, Freitas är lagmatchens bästa spelare. Vinner han sina två matcher ska detta vara klart. Går han 1-1 ser jag ändå portugiserna som favoriter. Monteiro och Apolonia har gjort det bra än så länge, och deras lagmoral har skördat stora framgångar innan. Så varför inte nu?

1.66 på Portugal tar jag med 7/10units.

3-1?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip