Nej, förra veckan blev en tung vecka. En av de sämre Pro tour-turneringarna någonsin för min del. Ett gäng units minus blev det utan att ha räknat exakt. Ingen katastrof, men alltid tung att gå minus. Nu från de stora scenerna tillbaka till den svettiga hallen i Ochsenhausen och Challenger series.

Robles (83) – Gavlas (201)

Det skulle kunna vara en gruppspelsmatch i en tourturnering. Nu vet vi alla att det inte är samma sak att spela här som på touren. Men jag tycker ändå att jag ser mig en favorit här.

Robles, Spanien, är en typisk spelare som man faktiskt kan lita på på touren men som är betydligt mycket mer osäker när det ska spelas i challenger series. En vänsterhänt spelare som har väldigt fin träff på bollen, och har förbättrat sitt serve-returspel betydligt. Troligtvis är det där vi hittar anledningen till att han blivit en klart mycket bättre spelare sista 2-3 åren.

Gavlas har gått som en ångvält sista året. Trodde att han hade slutat med bordtennis om jag ska vara ärlig. Så dök han upp igen och dominerade fullständigt. Vad som hände där är oklart. Men även han har riktigt fin träff på bollen från både backhand och forehand. Inget speciellt serve-returspel för att vara på denna nivån.

Hur blir matchen? Ja, det borde bli en sevärd match på så vis att det blir många raketer från båda sidorna. Kanske inga långa dueller men stenhårda attacker. Tycker sällan det blir långa dueller i challenger, och det blir det nog inte här heller. Robles är i grunden den bättre spelaren här och det är tidigt på turneringen vilket borde betyda att Robles inte slarvar bort något.

1.72 på rak seger för Robles spelar jag med 5/10 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip