Tysklands world tour, med klassen premium, det vill säga den högsta nivån på tourturneringarna. Och vilken klass det är! Så gott som hela världseliten är på plats och denna turnering är så nära ett VM man kan komma. Riktigt rolig turnering väntar, och därmed håller även kvalspelet väldigt hög nivå.

Salifou (92) - Cazacu (292)

Först och främst, istf har fortfarande problem med alla gamla resultat. Så man kan inte se de samlade någonstans. Därmed är det svårt att hitta gamla resultat och därmed är det svårt att peka på precisa resultat i mina rekar.

Salifou har känts på dekis i ett tag nu, men har faktiskt visat hyfsat bra resultat i de internationella turneringarna han spelat under hösten. Var väldigt lovande som junior men har haft svårt att klättrat till de riktigt höga nivåerna. Blev förvånad när jag såg att han klättrat över 100-strecket, det kan vara första gången för honom. En klassisk forehandjagare. Bra forehandspel på allt, attack, försvar och returspelet. Medan backhandsidan är betydligt vekare.

Cazacu bodde, tränade och spelade för Spårvägen under några år runt 2010 om jag minns rätt. Sedan dess har han hållit låg profil och inte spelat många internationella turneringar. Att han är med på denna väldigt svårspelade turneringen överraskar mig. Spelar typiskt rumänskt, som den rumän han är. Fladdrig och osäkert spel, dålig i serve-retur men väldigt fin träff på bollen och speciellt utmärker sig backhandsidan.

Jag skrev att Salifou kändes lite dekis, men det är nog min känsla som kan vara felaktig där med tanke på att han är högre på rankingen än han någonsin varit. Men sanningen är att han känns trygg på en nivå åtminstone topp 150. Cazacu ska bara vara långt ifrån den nivån. Att han har en högstanivå som är hög är en sak, men Salifou ska spela så tight och kunna stå upp bra med sin forehand att Cazacu inte ska kunna spela sin bästa bordtennis här. Salifou ska vara klart bättre.

Salifou -1.5 set till 1.66 spelar jag därför med 8/10 Units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip