juli

7 juli

Då är de framme i final i Australia Open.. Glädjannde nog är det två av europas bästa spelare som är framme där. En riktigt rutinerad räv i form av Samsonov, som var i VM-final 1997 mot J-O Waldner. Han ställs mot franske Guazy som i höstas var i EM-final där han fick stryk mot landsmannen Lebesson. Jag tror på rutinen!

Samsonov (12) – Gauzy (16)

Samsonov hade en tung period i vintras, då det började diskuteras om den numer 41 årige Vitryssen började se slutet på sin toppkarriär. Men sedan hände något, och efter det har han gått mer eller mindre som tåget med ett gäng fina resultat. Han kanske inte riktigt tillhör topp-10 längre, men topp-20 har han nog några år kvar inom. Kanske besitter världens bästa försvar, och är väldigt bollsnål och säker. Har inga stenhårda attacker men han kompenserar det med taktiskt kunnande och när han spelar som bäst så verkligen vägrar han att missa.

Gauzy, 23 år från Frankrike, nådde sin största framgång när han gick till EM-final i höstas. I den helfranska finalen fick han dock se sig besegrad. Har nått ända upp till en 16e plats på rankingen, lite överrankad tycker jag att han är. Han är absolut en toppspelare, men 16 i världen? Visst, i sina bästa stunder, men nja, inte överlag. Runt 25 kanske? Har bra känsla och skruvspel och fin träff på bollen. Men hans jämnhet är inte riktigt tillräcklig för att behålla denna position. Men får han till det så kommer vi få se mycket av honom i europatoppen i framtiden.

Deras vägar fram då? Väldigt imponerande siffror från de båda –
Samsonov- Liao 4-0
Gao Ning 4-1
Matsudaira 4-1
Drinkhall 4-1
Inga problem alls. Stabilt och starkt!

Gauzy – Chiang 4-0
Gnanasekaran 4-3
Yoshida 4-0
Cho 4-2
Problem med lurige Gnanasekaran, men i övrigt även här stabilt och starkt!

Jag hittar enbart ett internt möte –
Samsonov – Gauzy 4-1

Jag tycker att Samsonov är den bättre spelaren här. Har mängder av rutin att ta till i denna finalen, medan Gauzy inte riktigt har samma rutin och kanske grips av stundens allvar? Stabil seger senast för Samsonov, vilket pekar åt samma håll.

1.61 på rak seger för Samsonov spelar jag med 7/10 units. Jag lägger även till 2 units på -1.5 set till 2.10.

4-2?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip