Fredagen blev fin då båda spelen gick in, och det är ju så en helg ska börja. Spelen in och man kan slappna av med en fin lager i lugn och ro över helgen. Nu, ny vecka och nya challenger series när sommaren som aldrig kommit börjar närma sig sitt slut.

Savill – Bluhm

Deff mot off.

Savill är en 18 årig engelsman som parkerar på plats 475 i världen. Det är definitivt en spelare vi kommer se högre upp på rankingen inom kort. Ett bevis på det är att han vann en juniortävling i Slovakien i somras och visar att han kan spela riktigt fint när han får till det. Just att han inte spelat challenger series förut och har en relativt låg ranking gör att jag tycker att han är lite underskattad här under första dagens spel.

Bluhm är en defensivspelare som inte spelat mycket under sommaren här. Så formen är högst oklar. Är en väldigt ojämn spelare som egentligen är rätt svårtippad. Blandar fina insatser med betydligt sämre och i och med att han är deff så blir det ännu svårare då man aldrig på förhand vet hur en spelare reagerar på hans spelstil. Hans spelstil är annorlunda från de andra deffarna som spelar på challenger series, detta därför att han har en betydligt mycket bättre offensiv, men mycket mer osäker på deffen.

Om jag på förhand skulle bedöma dessa två pojkar spelmässigt skulle jag helt klart säga 50-50. Med i bedömningen ska man ha två saker, dels att Savill troligtvis är i full fart i formen. Han har tävlat under sommaren och borde vara i hygglig form, medan det är högst oklart med Bluhm. Dels har Bluhm den sortens spelstil för en deff som inte ska vara för lurig för en ung blåsande junis, utan kommer han rätt in i matchen här så ska han absolut kunna slå Bluhm.

2.25 på Savill spelas. 5/10 units.

3-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip