Gårdagens rek gick också in och därmed har jag en fin streak att se tillbaka på. Nu gäller det att fortsätta och försöka bygga upp den till något stort.

Simoncik – Sitak

Gåradagens matchkvoter –
Simoncik 2-2, -1 i set.
Sitak 2-3, -3 i set.

Simoncik har verkligen gjort vad som förväntats av honom. Vunnit mot Rakov och Vyborny och förlorat mot Vrablik och David. Inget speciellt alltså även om Vyborny får ses som en 50-50 match. Får se det som att formen är duglig. Han kommer troligtvis stå på 3-3 eller 2-4 i matcher när matchen mot sitak spelas, dvs antingen är det kört för slutspel eller så blir det den avgörande matchen.

Sitak tycker jag gör det okej. Har spelat bättre på slutet än vad jag förväntat mig att han ska göra. Tar några skalper här och var, varav igår mot både Kuzmin och Blaszcyk, det hade jag aldrig gissat. Möter David på morgonen så jag räknar med att han står på 2-4 i matcher och är borta från slutspelstankarna.

Varför spelar jag på underspel? Dels tycker jag att så gott som alltid ligger dessa linor bra och är luriga. Här får vi 2.00 i odds, vilket är relativt ovanligt och gör det hela mer intressant. Men jag spelar inte blint på det, utan jag går mer på deras mentala balans. Som jag skrev tidigare tror jag att båda kommer stå på 2-4 i matcher och vara borta från slutspel. Båda har en tendens, och då i synnerhet Simoncik, att vara borta mentalt när de blir trötta och omotiverade. Och en sista match här och ingen har chans på slutspel tror jag betyder att minst en av dom har tappat fokus och suget helt och hållet, vilket borde betyda en snabb match. Om Simoncik står på 3-3 i matcher så har han guldläge att ta sig till slutspel genom en vinst här, och är han fullt på tå så ska han vinna här, och då minst med 3-1 och även då går spelet in. Vi kör på det.

U75.5 bollar till 2.00 spelar jag med 5/10 units.
Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip