Pro tour finalen i Kazakstan fortsätter att rulla på. Första reken jag skriver för den tidiga morgonkaffemänniskan är en match från dubbelspelet.

Semifinal –

Ueda/Yoshimura (Japan) – Wong/Kit (Hong Kong)

Deras kvartsfinaler –
Ueda/Yoshimura – Devos/Nuytinck 3-0
Wong/Kit – Pang/Gao 3-0

Inget att snacka om. Så pass enkelt som det kanske borde vara. Här ska vi observera att av någon anledning var det bäst av fem set i kvartsfinalen medan i semifinalen blir det bäst av sju set.

Ueda/Yoshimura är japaner, och ni som följer mig vet att jag starkt gillar Japans dubbelspel. Enligt mig utmanar de Kineserna rejält i dubbelspelet. De har en bit kvar inom singelspelet men i dubbelspelet är de nog snudd på lika bra som Kina, vilket är en bedrift i sig. Båda är liknande spelartyper, starka i serve-returspelet och har väldigt starka forehands. Söker öppet spel så mycket som möjligt, det vill säga att de attackerar så ofta det går redan på servereturerna. Väldigt fint rörelsemönster och verkar inte lida speciellt av att de är ett av få par som är på den här nivån som består av två högerhänta spelare.

Wong/Kit är en höger och en vänsterhänt spelare. Ytterligare två spelare som försöker utmana kineserna ordentligt. Wong är redan där och har tillhört topp-10 i världen. Kit är en bit ifrån även om han har en enorm högstanivå. Är båda också bra i det öppna spelet men vill nog försöka låsa spelet lite mer i serve-returspelet än sina motståndare. En nackdel för detta paret tror jag är att Wong spelar singelspelet också, detta några timmar efter denna matchen. Så kanske ligger lite mer fokus på det?

Det är fyra spelare som spelar tungt och hårt, men jag tror ändå att japanerna har lagt mer krut på att förbereda sig inför själva dubbelspelet än vad deras motståndare gjort. När det väl blir öppet spel så tror och tycker jag att japanerna är lite vassare. Därför ser jag de som knappa favoriter här

Ueda/Yoshimura till 2.00 spelar jag därför med 7/10 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip