Då drar lag-EM i Luxemburg igång. Och med en svenskt uttalat mål är EM guld. Tufft, riktigt tuff målsättning men samtidigt förstår jag den. Sverige är semifinalseedade och den seedningen tror jag stenhårt att de håller. Tyskland och Frankrike är de stora motståndarna. Spännande! Men det är inte därför vi är här..

Ukraina - Rumänien 3.00

Jag tycker att detta är värt en chans. Varför? Läs vidare.

Ukraina
Kou Lei (37)
Pryschepa (222)
Zhmudenko (146)
Yefimov (128)

Rumänien
Crisan (84)
Ioneacu (64)
Pletea (198)
Sipos (330)
Szocs (67)

Jag ska dra detta kortfattat. Kou Lei har utvecklats såpass mycket att han får ses som lagmatchens bästa spelare. Mycket hänger givetvis på honom. Lagspelet spelas först till tre vunna matcher och Kou Lei är alltså favorit att vinna sina två matcher. Vilket förmodligen också krävs för att Ukraina ska kunna vinna här. Men gör han det, då tycker jag att Ukraina ska kunna skrapa ihop en seger till. För nog är lagets övriga spelare underrankade. De övriga i laget är sällan ute och tävlar och därmed ljuger rankingen en aning.

Rumänerna har ett lag som är betydligt jämnare och på ett sätt förstår jag oddssättningen för rumänerna är favoriter i övriga tre matcher som inte Kou Lei spelar. De har två yngre lovande i Sipos och Pletea, men jag tror inte de får spela här. Summa summarum utan att göra detta för lurigt för oss. Jag tror att sannolikheten att Ukraina vinner denna lagmatchens är större än vad oddsen säger.

Jag tror att Kou Lei tar sina två, och att sedan skrapar de ihop en seger till. Jag gissar att Zhmudenko vinner mot Szocs och därmed slutar matchen 3-1 till Ukraina.

3.00 på ukrainsk lagseger tar jag med 6/10 Units.

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip