Finaldags i Challenger series!

Det gnetas, det harvas, det är bedrövliga matcher blandat med några fina. Men en sak är säker, Challenger series håller oss sysselsatta under hela året, och det ska givetvis krönas med en final i årets sista omgång! Det är de åtta spelarna som samlat ihop mest poäng under året 2017 som möts under dessa dagar.

Vostes – Kosowski

Vostes slutade trea i den sammanlagda tabellen och det är en farlig spelare, men som även verkat ha hittat en stabilitet han fullständigt saknade för några år sedan. Och han är värd att vara en av favoriterna här i finalen. Han spelar för första gången i svenska elitserien i år. Det gör han för Warta från Göteborg. Där har han än så länge endast spelat två lagmatcher, men med 3-1 i kvot så visar han att han håller hög klass. Bra serve, bra försvar och en dödande forehand.

Kosowski är en gammal bra spelare på europeisk nivå. Han kämpar på men är ingen stjärna längre, men givetvis sitter han inne på en hög högstanivå. Spelar i franska andraligan där 5-3 i kvot, vilket inte imponerar på mig. Dessutom när man tittar på vilka han vunnit mot respektive förlorat mot så är det tydligt att så fort han mött spelare av bra kvalitet så har han förlorat. Ett dåligt omen. Men tight i serve-returspelet och ett stabilt spel, utan några riktigt vassa vapen.

Jag ser Vostes som en av favoriterna att vinna hela finalen, får han till spelet hyfsat nära sin högstanivå så tror jag inte någon har en högre högstanivå. Men det gäller att han når upp till den också. Alltså ser jag Vostes som den bättre spelaren här. Dels det faktum att Kosowski verkar ha svårt när det krävs ett vasst spel av honom. Och att han vill ha det tight i serve-returspelet är inte möjligt mot vostes med tanke på hur han servar. Nej, 2.15 ska vi spela på!

Rak seger på Vostes till 2.15 spelar jag med 7/10 units.

3-1?

Lycka till.
This is the stats tab
This is the post tip