Jag tar ett spel till från Tjeckien. Rankar de hemmaplansfördelen som en för stor fördel eller är det jag som underskattar tjecken? Jag spelar detta i alla fall.

Walther (41) – Gavlas (201)

Världsrankingen ljuger en aning, det erkänner jag. Men så mycket som oddsen säger? Nja.

Ricardo Walther, hade ni frågat mig för fem år sedan om jag kunde tro att han är med och hugger om en mästerskapsplats för det tyska landslaget, hade jag skrattat högt. Men så bra är han nu. Trots sin passiva spelstil så funkar det bra för honom. Visst, han är inte lika passiv och släpper inte bordet lika enkelt som han gjorde för några år sedan, men han har fortfarande de tendenserna. Han är väldigt tät som spelare. Mycket bra försvar och har ett vasst serve-returspel.

Gavlas då? Ja ni som följer challenger series ser honom ibland. Han kändes som en spelare som var mer eller mindre slut som artist för två år sedan. Sen dök han upp igen och spelade riktigt riktigt bra. Och den nivån verkar han fortfarande hålla. Lite tävlande internationellt gör att han inte har en bättre världsranking än så. Men en ranking runt 130-150 känns för honom rättvis. Vänsterhänt med bra träff på bollen.

Så om vi säger nummer 41 mot 130 i världen. Och får 1.80 på -1.5. Om vi gör det så enkelt i analysen så känns spelet glasklart. I skrivande stund har Gavlas precis vunnit med 4-1 mot Söderlund, vilket är ett styrkebesked. Men jag håller fast vid att Walthers täta spel och det faktum att han bara ska vinna såna här matcher om han ska fortsätta hålla sin höga status i det tyska landslaget gör att jag tar detta spelet.

Walther -1.5 till 1.80 tar jag med 7/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip