Gårdagens rekade match gick in efter en märklig match. 0-2 i set och helt utspelade, och i ärlighetens namn så satt jag och funderade på om det var en läggmatch jag skådade. För våra spelare kämpade inte alltför mycket.. Men på något mirakulöst sätt så vände de och vann. Gött! Nu till första omgången i slutspelet i Österrikes World tour där stora delar av världseliten är på plats.

Wong Chun Ting (7) – Omar Assar (31)

Wong från Hong Kong har jag rekat ett gäng gånger, och för er som följt mig och mina rekar vet att det är en spelare jag gillar. Och det gör jag för att det är en av få spelare som jag känner på allvar kan utmana de bästa kineserna, och förhoppningsvis ta sig in bland de bästa snart. Slår fruktansvärt hårt med forehand och har en stabil backhand. Kanske inte ser så spektakulärt ut i serve-returspelet men även det är av hög klass.

Svenskbekantingen (spelat både i Falkenberg, Halmstad och Lyckeby), egyptiern Omar Assar är en härlig spelare. Ungefär 2 meter lång och tung, men har inga problem att spela på ett smidigt och alert sätt. Har gått stadigt framåt och har nu etablerat sig på just den här nivån mellan 25-50 i världen. Där är det väldigt jämnt mellan spelarna och det känns som att den här nivån kan han hålla ett tag. Väldigt bollsnål och har en väldigt stabil backhand. Spelar snabbt nära bordet och gillar duellspelet. För att ta nästa nivå så skulle han nog behöva vassare serve-returspel.

Hur blir matchen då? Jo jag tror att Wong kommer att styra spelet. Det enda jag känner att Assar har som skulle kunna ställa till bekymmer för Wong är ifall han låser Wong i backhand-backhand och att han får honom stressad där. Blir det inte ett låst spel i backhanddiagonalen så tycker jag att det här oddset är guld värt. Som jag skrev tidigare är Wong en spelare av yttersta världseliten, och Assars spel ska vara för ofarligt för honom. Jag tror att Wong håller minst en klass för högt för Assar.

Wong -1.5 set till 1.83 spelar jag med 8/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip