Det är ju trots allt lördag. Så en match till kör vi på! Dessutom blir det ett gäng spel på twitter, så in och följ mig om ni vill ha en fullspäckad lördag!

Xu Xin (3*) – Freitas (17)

Xu Xin har inte spelat mycket på touren på slutet och är därför utanför världsrankingen, konstigt system som jag inte riktigt förstår mig på, men jag tror att om han inte hade spelat här så hade han åkt ur världsrankingen. Skit i det. Han är den av de allra bästa kineserna som känns mest avslappnad och kanske mest flummig i matchsituationerna. Han gillar att trixa och har en bra hand med bra känsla. Har gjort en del fina bollar och bolldueller ni kan kika på på youtube om ni har tid över. Vänsterhänt som kanske är bäst i världen i serve-returspelet. En absolut mördande forehand men vekare backhand. Världens bästa pennskaftsspelare (håller kinesisk fattning i folkmun).

Freitas har rasat på rankingen. Han som utmanade de allra bästa européerna och kändes trygg där har tappat lite. Dock tror jag inte han kommer rasa mer utan antingen ta ett kliv upp igen alternativt stanna där han är. Så trygg är han. Väldigt bollsnål, påminner rätt mycket om Timo Bolls spelstil, trygg och extremt bra i bollduellerna. Kanske inget riktigt spektakulärt utan bra på det mesta och med tanke på sin spelstil blir han väldigt sällan överkörd i en match.

Xu Xin strular oftast bort ett set eller två, eller strular är kanske att ta i , men han vinner sällan lekande lätt mot denna typen av spelare. Freitas är å sin sida känd för att mer eller mindre alltid spela jämna matcher. Sällan det blir 4-0 eller 0-4. Två helt olika spelstilar som troligtvis kommer få en svängande matchbild och jag har därför väldigt svårt att se att det blir en snabb match här. Xu Xin är givetvis favorit. Men nej, någon lekande lätt seger tror jag inte på. 88.5 bollar kan gå in vid 4-1, men är garanterat inne vid en 4-2 match.

Ö88.5 bollar känns väldigt låg lina. Därför spelar jag det med 8/10 units.

4-2 till Xu Xin?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip