Årets sista internationella turnering, och det är inte vilken turnering som helst utan Pro tour finalen. De som samlat ihop flest poäng under säsongen får en plats i turneringen. Fina prispengar står på spel så räkna med att alla är rejält på hugget.

Xu Xin (4) – Kenta Matsudaira (15)

Xu Xin visade riktigt fint spel när han vann SOC i Stockholm på ett imponerande vis. Och det var egentligen bara mot japanske underbarnet Harimoto som han var illa ute mot innan han vann finalen mot världstvåan Fan Zhendong i överraskande enkel stil. Troligtvis världens bästa spelare i serve-returspelet. Då han är pennfattad så har han även en ruskigt fin forehand men backhanden klart svagare.

Matsudaira blandar och ger en del tycker jag. Och han har nu fallit från 9 till 15 i världen. Och han är en av en hel drös spelare som slåss om platserna i laget i mästerskapen bakom ettan Mizutani. Spelar annorlunda från andra japaner, visst han spelar snabbt nära bordet som de andra. Men han svingar backhand och framförallt är han påhittig och är klurig med många konstiga skruvade slag vilket ställer många bra spelare

Varför detta ska bli en jämnare match än vad spelbolagen tror? Dels så kan det räcka med en femsetare (4-1 åt något håll). Dels så anser jag att Matsudaira har ett spel som passar bra mot vänsterhänta. Och Xu Xin är inte som Ma Long och Fan Zhendong som allt som oftast bara kör över såna här spelare. Nej, det här ska bli jämnare än under 94.5 bollar..

Över 94.5 bollar till 1.83 spelar jag med 7/10 units.

4-2 Xu Xin?

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip