Så nära full pott igår. 10-8 i sista setet till Omar Assar och hade han tagit vara på den så hade vi kunnat unna oss en fin öl igår kväll. Men nej han tappade det till 10-12 och vårt spel missade. Däremot satt den första reken utan problem, så summan blev svagt minus igår. Nu är det dags för final. Och även om kineserna har varit illa ute stundtals så är det givetvis två kineser i final.

Yan An – Lin Gaoyuan

Här är det alltså en match mellan de två som kanske ligger närmast att slå sig in bland de allra bästa kineserna. Yan An har legat på den nivån en längre tid, medan Lin Gaoyuan nyligen tagit sig hit. Men inte på vilket sätt som helst, utan genom att vinna asiatiska mästerskapen. Vilket är en enorm bedrift! Så snacka om prestigemöte och viktigt för framtiden för de båda.

Deras vägar fram till final –
Yan An – Lambiet 4-2
Fegerl 4-2
Assar 4-1
Fang Bo 4-3

Lin Gaoyuan – Freitas 4-2
Gardos 4-3
Niwa 4-1
Gauzy 4-1

Yan An har en av världens absolut hårdaste forehands och söker attacker med den. Serve-returspelet dugligt, backhand rätt så bra. Men det är just forehand som sticker ut och när han träffar den rätt är det inte många som kan försvara sig mot den.

Lin Gaoyuan är alltså den stora uppstickaren just nu. Han visades upp på scener att i alla fall jag såg honom för första gången så sent som för ett år sedan. Han har sedan dess skjutit i höjden. Och som sagt, att vinna asiatiska mästerskapen är stort, riktigt stort. Vänsterhänt som jag skulle säga är allround, även om forehand även här får ses som det bästa vapnet. Men inte lika extremt som för Yan An.

Hur blir matchen? Ja som sagt, match mellan de två som kanske står närmast att slå sig in bland de bästa. En som varit där ett tag, och en upcoming. Liknande vägar fram till finalen och överlag ungefär lika bra spelare. Vad är det som säger att det inte blir en jämn match? Inte mycket enligt mig.

Ö107.5 bollar till 1.83 spelar jag med 7/10 units.

4-3 till Yan An?

This is the stats tab
This is the post tip