Peking tar emot Kalmar FF på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Att båda lagen gjort mål har bara inträffat i sex av Kalmars 13 matcher. För Peking är siffran sju av 13. Så inte ett jätteövertygande spel statistikmässigt. Men jag har en stark tro på spelet.

Norrköpings senaste två matcher, mot Bajen och IFK Göteborg, har det varit väldigt böljande spel med en mängd målchanser åt bägge lagen. Det som man inför säsongen trodde skulle vara en offensiv med Nyman, Levi och Haksabanovic är numera en dito med Adegbenro, Khazeno och Björk. Inte lika hög höjd som den förstnämnda trion, men Peking har verkligen något bra på gång. Senaste två matcherna har dessutom Levi kunnat hoppa in och där finns ett stort sparkapital. Hemma har de gjort mål i fem av sex matcher och de bör inte gå mållösa så många fler matcher med tanke på hur det sett ut senaste tiden och de spelarna de har. Är ett i grunden offensivt lag som vill föra spelet hemma.

Passande motstånd för Peking här. Ställs nämligen mot Rydströms tiki taka-Kalmar, laget med högst bollinnehavssnitt i serien. Smålänningarna har som bekant ställt om spelet helt efter Nanne Bergstrand-åren och numera är de ett trevligt spelande lag. Hade de bara haft någon riktigt spetsig målskytt hade de kunnat ha en riktigt fin säsong. Nu blir det tyvärr så för deras del att det blir väldigt få enkla mål de får. Får slita för varje poäng de tar. Lär slippa den absoluta bottenstriden, men blir nog 8-10 till slut. Lär hursomhelst bjuda upp till spel här snarare än packa ihop bussen runt eget straffområde. Mot ett Peking som jag inte är såld på defensivt bör Kalmar få sina chanser över 90 minuter. Särskilt om matchbilden blir böljande, vilket jag tror, snarare än ställningskrigande.

Kalmars defensiv är okej, men nollan mot Mjällby senast var den första på sex matcher i Allsvenskan. Blev en speciell match där Kalmar var lite mer cyniska än vanligt då de förlorat en hel del senaste tiden och verkligen behövde en trea för att distansera sig mot botten. Nu lär de vara tillbaka med sitt vanliga spel och då lär Peking kunna vinna boll i bra lägen då och då, vilket borde passa deras vassa offensiv bra. Över 90 minuter tror jag Kalmar kommer få in minst en boll på ett Norrköping som har en nolla senaste åtta matcherna.

2-1? 2-2? Jag tycker inget sticker ut på hcp-marknaden eller 1x2-marknaden, men gillar blgm-oddset.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip