Tajta Ålborg tar emot nykomlingen Esbjerg - som slog Bröndby på bortaplan (!) senast.

SUPERLIGAN
2. Ålborg 6 4 1 1 5:5 13
8. Esbjerg 6 2 2 2 9:10 8

Ålborg hemma
2 2 0 0 3:1 6

Formen
O, V, V, F, V

Senaste match
Horsens - AaB 0-0

Esbjerg borta
3 1 1 1 3:4 4

Formen
V, V, O, F, F

Senaste match
Bröndby - Esbjerg 0-1

Rekade Ålborg under 2,5 borta mot Horsens senast och det blev 0-0. Det är fortsatt så att AaB:s styrka ligger i defensiven. Man hade behövt få in 1-2 spelare i offensiven för att det ska kännas riktigt bra där också. För försvarsspelet har varit rent strålande. Utöver 4-0 i baken borta mot FCK så har Ålborg bara släppt in ett enda mål. Det var hemma mot Midtjylland. Annars 5-5 i målskillnad på sex matcher. Senast alltså 0-0 borta mot fysiskt starka och svårspelade Horsens. Nu väntar ännu en match där motståndarna kommer ligga tajt i försvaret. Det är det som gjort att nykomlingen Esbjerg vunnit två raka matcher. Sönderjyske och Bröndby båda 1-0.

Esbjerg har inget stjärnlag på något sätt därför var det viktigt att man började spela med ett djupare försvarsspel tror jag. Halsti och Garcia är inte de snabbaste mittbackarna men duktiga på att försvara sig djupt. AaB saknar en del individuell kvalitet och det lag som tar ledningen här kommer garanterat att förlita sig på att stänga matchen i stället för att bara ösa på.

AaB (4-4-2): Rinne – Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann – Kusk, Abildgaard, Christensen, Ochs – Pohl, Ali

Saknar: Rasmus Würtz, Marco Ramkilde

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Brinch, Halsti, Garcia, Lauridsen – Kauko, Parunashvili, ”Lungi” Sørensen – Oti, Yakovenko, Kristensen

Saknar: Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Klaus Moesgaard, Kristian Riis, Rafael van der Vaart (!)

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.72 hos 888sport (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip