Två lag som spelade tajta matcher i premiären. Tror det kan bli så igen när AaB kommer spela för att stänga ner den regerande mästaren.

Förra säsongen

Midjtylland - AaB 3-0
AaB - Midtjylland 3-3
AaB - Midtjylland 0-1
Midtjylland - AaB 4-1

Säsongspremiären

Sönderjyske - AaB 0-1
Midtjylland - AGF 0-0

Midtjylland gasade om Bröndby i slutomgångarna i våras och bärgade mästerskapet. En stor miss för Bröndby som länge hade allt i egna händer men som drog en klassisk choke när det behövdes göras slutjobbet. Ny säsong nya möjligheter. Midtjylland spelade en rätt tajt match mot Århus i premiären där Poulsen såg ut att bli matchvinnare, men brände straff ett par minuter från slutet. 0-0. Stjärnförvärvet Dominick Draxler såldes till Köln innan han ens fått debutera, ett starkt namn på offensivt mittfält out såldes. FCM kommer vara med i toppen av ligan i år igen men känslan är att laget inte är klart just nu. Att det kan ta ett par omgångar innan maskinen tuggar igång.

Ålborg är fredagens värd och har FYI svenske Jacob Rinne i kassen. Ett homogent lag som fick med sig alla poängen mot Sönderjyske senast. AaB hade lite tur, för Sönderjyske hade fler lägen, när Kasper Kusk satte en frispark med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid. En stark laginsats att hålla nollan i premiären och hit kommer laget med gott självförtroende och hemmapremiär som stundar. Jag tror AaB blir en tuff match för Midtjylland som letar formen. Hemmalaget kommer garanterat att spela lågt försvar och försöka vara så disciplinerat som möjligt bakåt.

Preliminära elvor (tipsbladet)

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann - Kusk, Christensen, Würtz, Risgård - Abou Ali, Pohl

Patrick Kristensen är osäker

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sanneh, Sviatchenko - Munkgsaard, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Onuach, Dovbyk, Wikheim

Dominick Drexler, såld till Köln, Kristian Riis och Rilwan Hassan out.

SPELTIPS
Ska man välja sida i matchen är det Midtjylland. Men jag är inte hundra på att laget åker hem med tre poäng i en tuff bortamatch på förhand. Jag spelar i stället under 2,5 mål i matchen till 1.91 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip