AIK-dödarna Nordsjälland behöver börja ta poäng i ligaspelet också. Ska ha en hygglig chans här!

Senaste möten
AaB - Nordsjälland 0-0
Nordsjälland - AaB 3-1
AaB - Nordsjälland 1-1

SUPERLIGAN
3. Ålborg 4 3 0 1 4:5 9
8. Nordsjälland 4 1 2 1 5:4 5

Ålborg hemma
1 1 0 0 2:1 3

Formen
V, F, V, V

Senaste match
Vendsyssel - AaB 0-1

Nordsjälland borta
2 0 1 1 1:3 1

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Nordsjälland - Partizan 1-2

En jämn match på förhand mellan två lag som lär sluta strax under toppstriden. Nordsjälland imponerade stort mot AIK i Europa League och vann rättvist över två matcher får man säga. Ett purungt lag som spelar en väldigt läcker fotboll. Nordsjälland spelade mot Partizan i veckan och föll med 1-2 på hemmaplan, men man var det spelmässigt bättre laget. Viktigt att studsa tillbaka med ett bra resultat i Ålborg nu. Man saknar Mathias Jensen som sålts till Celta Vigo och det är så klart tufft att tappa sin stjärna, men det har bara varit en tidsfråga, så laget är förberett på det. Torsk även i senaste ligamatchen borta mot Bröndby, men då roterades det en del och detta i en av årets tuffaste bortamatcher.

Sett till tidigare möten så har Nordsjälland stått upp bra mot just AaB. Fem raka möten har slutat oavgjort eller med Nordsjälland-seger. AaB har fått en fin start på säsongen. En rejäl käftsmäll mot FC Köpenhamn (0-4 på Parken) men i övrigt tre segrar. 1-0 borta mot Sönderjyske, 2-1 hemma mot Midtjylland (skräll!) och 1-0 borta mot nykomlingen Vendsyssel. I mina ögon ett rätt så bra spelschema så fortfarande lite svårt att värdera hur pass bra AaB. Skrällen mot Midtjylland var klass, men överkörda mot FC Köpenhamn talar inte lika mycket för att man är ett lag redo för toppen.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann - Kusk, Abildgaard, Lesniak, Risgård - Ali, Pohl

FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Hansen, Nelsson, Skovgaard - Bartolec, Kofod, Strunck, "Mini" - Olsen, Rygaard, Damsgaard

SPELTIPS
Jag spelar X2 till 1.70 hos 888sport och bet365 (2/5 units). Viktiga poäng på spel, främst för Nordsjälland som fått en sisådär start på ligan mitt i allt Europaspel.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip