I går ledde IFK Timrå med 2-0, tappade till 2-2, men avgjorde med ett "drömmål" i 90:e genom Cevin Dotson. Tack för det! Skralt spelutbud i dag, men hittat en match i danska cupen som känns bra i magen.

Ålborg Freja rasade ur Danmarksserien förra säsongen. För att klargöra seriesystemet så har de Superligan, division 1, divison 2 (tre serier) och Danmarksserien (4 serier). En av dessa fyra kom Freja alltså näst sist i - med 18 poäng på 26 matcher och 30-60 i målskillnad - och puttades ned till den mer lokala Jyllandsserien tills i år. Laget var alltså inte i närheten av att hålla sig kvar i det som typ motsvarar svenska division 2.

Nu möter man Thisted FC som huserar i danska division 2 (som svenska div1) och dessutom inledde med en seger i första omgången. 2-1 borta mot Århus Fremad. Laget slutade sjua av tolv lag i sin serie förra året där det bara var fem poäng upp till den tredje och sista platsen som gav uppflyttning. Vad jag kan läsa mig till så hoppas laget kunna lyckas med att gå upp i år i stället - och de tycks även ta cupen på allvar.

Förra året slog de ut Skjold Saeby (Danmarksserien) med 7-1 (!) i första omgången vilket gav en fet match mot förra säsongens stora utropstecken i Superligan, SönderjyskE på hemmaplan. En publikmatch Thisted bara förlorade med 1-2.

Ålborg Freja gör en omstart två divisioner under Thisted som verkar vilja spela till sig ännu en fet cupmatch, och dessutom började ligasäsongen med seger.

SPELTIPS
Thisted ska vara det klart bättre laget och spelar bortaseger -1,25 (-1 -1,5) till 1,95 hos bet365 (3/5 units). Halv förlust vid uddamålsseger.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip