Ni som var med förra veckan ser att jag rekar emot Aalesund igen, denna gången hemma mot Haugesund.

Jag vet inte vad mer man kan säga om Aalesund, de är väldigt mycket svagare än ifjol och saknaden av Lindegaard, Mathisen, Aarà¸y, Arneng m fl är stor. Ersättarna håller inte lika hög klass och vanligtvis defensivt starka Aalesund får vi inte se i år. Offensiven skulle, trots att Aarà¸y, Mathisen och Roberts lämnat, bli deras vapen istället.

Men Aalesund är väl det laget som mest saknat idéer och linjer i sitt anfallsspel såhär långt. Förut kunde man alltid förlita sig på att slå långbollar på reslige Aarà¸y som gjorde 12 mål förra året. Nu har man panikvärvat Sander Post, en annan lång och reslig anfallare och det visar väl att Kjetil Rekdal vill kunna gå tillbaka till långbolltaktiken om det skulle behövas. Post fick hoppa in i förra matchen utan att ha gjort en träning för laget. Han är naturligtvis inte inspelad och i varken Aalesund eller Tippeligan än och vi får säkert vänta lite innan han börjar prestera, om han nu är god nog för högsta serien.

Efter 2 förluster och dåligt spel börjar Aafk känna pressen att behöva ta en hemmaseger här. Det kan fort låsa sig för hemmalaget och långbollarna kan börja slås tidigt när fantasilösheten blir uppenbar. Rekdal säger själv att dom har ett alltför orutinerat och ungt lag till att slåss i toppen, det låter som en tränare som inte riktigt tror på sitt lag enligt mig.

Haugesund då, de börjar äntligen få spelare tillbaka från skada och det ser ljusre ut. Ett skadedrabbar FKH förlorade premiären borta mot starka Tromsö. Nästa omgång vann man 4-2 hemma mot Sarpsborg, efter att man övertygat och gått upp till en 4-0 ledning.
Det intressanta anfallsparet Djurdjic-Sà¸rum har redan kommit igång där Djurdjic gjorde två och Sà¸rum ett i förra matchen. Idag vill man gå för tre poäng för att få den där första bortasegern så fort som möjligt. Andreassen är väl den man kommer sakna av de få som fortfarande är borta för Haugesund, annars har man ett starkt lag nu med viktiga spelare tillbaka från skada.

Historiskt sett har Haugesund haft svårt på plastgräset borta mot Aafk, men då har Aafk vart ett bättre lag med solida hemmaprestationer. Detta har man ännu inte visat några glimtar av och Haugesund som tränat på plast hela vinter borde göra en bättre match idag än tidigare säsonger.

Jag tror mycket väl Kjetil Rekdal kan stå med skägget i brevlådan och noll poäng efter 3 omgångar. Så som det sett ut till nu får de förlita sig på att en av långbollarna hamar rätt på Post och att de kan snubbla in ett mål för mot defensivt duktiga Haugesund får man det svårt när man förväntas vara det spelförande laget.

Betsson är högst med 3.25, fint odds för det i mina ögon bättre fotbollslaget för tillfället. Aafk behöver fler matcher på sig innan man hittar sitt eget spel.

Lycka till!

EDITERAD 2011-04-10 12.53:47

This is the stats tab
This is the post tip