I den andra kvalomgången till UEFA Europa Conference League är skottska Aberdeen det första hindret för BK Häcken på vägen mot gruppspelet. I det första av två möten möts lagen på Pittodrie Stadium i Aberdeen, där hemmalaget är en liten favorit till seger på marknaden. Aberdeen har slutat på en fjärde plats under de tre senaste säsongerna i skottska Premiership. Häcken är ett av de mest formstarka lag i Sverige, med hela fyra ligasegrar bakom sig. Så det kan bli ett öppet möte, med mål från båda sidorna.

Aberdeen och Häcken har aldrig mötts tidigare. Iinför denna säsong har Aberdeen anställt Stephen Glass som en ny tränare. Han har varit flitig och förstärkt laget med en ny lagkapten i mittfältaren Scott Brown. Förutom honom har även anfallarna Jay Emmanuel-Thomas och Christian Ramire, samt försvararen Declan Gallagher värvats. Förra säsongen var målskyttet ett problem för Aberdeen, men detta har den nya tränaren löst med de nya anfallarna. Under försäsongen har Aberdeen spelat två vänskapsmatcher som har slutat oavgjort mot Inverness med 1 - 1 och sedan mot St Johnstone, som blev en mållös drabbning.

När det kommer till publik i Europa Conference League så har Uefa beslutat att inga bortasupportrar tillåts vid kvalmatcherna. Häcken, som tidigare låg i botten av Allsvenskan tabellen, har rest sig och vunnit fyra raka ligamatcher. Dessa 12 poäng har lyft dem till mitten av tabellen. Den stora framgången har varit målskyttet då laget har nätat i samtliga tio senaste ligamatcher. Alexander Jeremejeff har nätat 5 gånger och stått för en assist. Det är också flera andra som har varit delaktiga i målprotokollet. Bakåt har inte Häcken varit lika framgångsrika där de har hållit nollan två gånger på de 15 senaste matcher, i alla tävlingar.

Då Aberdeen är ett stabilt lag, som har förstärkt sitt anfallsspel, blir det oerhört svårt för Häcken att hålla tätt bakåt. Likaså blir det tufft för Aberdeen, då Häcken har en fin form och målskyttar i högform. Därmed blir det ett spel på att båda lagen nätar.

Speltips Aberdeen - Häcken:
Båda lag gör mål. Odds 1.95 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Aberdeen:
Joe Lewis, Calvin Ramsay, Ross McCrorie, Andrew Considine, Jonny Hayes, Lewis Ferguson, Scott Brown, Funso Ojo, Jay Emmanuel-Thomas, Christian Ramirez & Ryan Hedges.

Bekräftad startelva - Häcken:
Peter Abrahamsson, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Joona Toivio, Elohor Godswill, Leo Bengtsson, Erik Friberg, Gustav Berggren, Ali Youssef, Patrik Wålemark & Alexander Jeremejeff.
---

This is the stats tab
This is the post tip