Milan och Inter gör upp i en het cupsemi på tisdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

Tycker även krysset är intressant till rätt högt odds för den som vill ta en chans på det.

Här tycker jag chansen för under 2,5 mål är bra sett till oddsen som erbjuds. Vi har att göra med det första mötet av två mellan de här lagen, bägge spelas på San Siro. Inter räknas som bortalag och bortamålsregeln gäller. Inzaghi har pratat om vikten att göra mål här utifrån den regeln. Men så är det alltid och känns som något tränare gillar att nämna inför matcher. Lika viktigt för Milan är det att inte släppa in något mål.

Bägge lagen har matchats rätt hårt och hade ligamatcher så sent som i fredags. 1-1 och 0-0 i två vinnbara matcher. Milan skrapade ihop 0.63/0.78 i xG hemma mot Udinese beroende på vilken statistiksida du tittar på. Inte överdrivet många målchanser hursom. Skapade i ärlighetens namn inte så mycket mot Salernitana och Samp innan dess. Känslan är att Girouds formtopp avtagit lite. Zlatan är inte redo än.

Inter nollades mot Genoa och innan dess mot Sassuolo. Har visserligen skapat rätt mycket målchanser, vilket är naturligt då de jagat mål länge i de matcherna. Men ändå - nollats i tre raka matcher.

Mycket prestge på spel, men ligan är nog snäppet viktigare trots allt. Där har Milan tuff match mot Napoli på söndag. Inter har Salernitana redan på fredag innan de har Liverpoolreturen om en vecka. Så den här matchen kommer lite i kläm är min känsla.

Sett till hur det såg ut när de här lagen möttes för tre veckor sedan var det tajt och rätt få målchanser. Giroud blixtrade till med två sena mål, innan dess skapade Milan inte så mycket. Inter var det bättre laget första timmen, men skapade inte heller jättemånga målchanser. Även då var det en 2,5-lina mellan lagen, men det tog bara fem minuter för att bli favorit på under 2,25 mål i matchen, vilket säger en del om matchbilden. Nu är det ett dubbelmöte i en semifinal. Tror inte det kommer bli mer öppet här. Svårt att se vilken typ av matchbild som kommer krävas för att ett av lagen ska gå all in för fler mål också, även med en uddamålsförlust kommer det leva till returen.

Bägge lagen kommer från ett par tuffa poängtapp, jag tror det här blir en batalj mellan två lag som framför allt inte vill förlora. Därför tycker jag kryss känns bra på förhand, men jag väljer underspelet här.

1-1?

TV: Jackpot på Europatipset - formstarke Melker Sandebäcks bästa tips




This is the stats tab
This is the post tip