Milan tar emot Juventus på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Lucky Sports .

Vilken söndagsstek vi bjuds på från Italien! Zlatans Milan mot Kulusevskis Juve. Har varit inne på Milan i ett par inför-texter och konstaterat att de är väldigt målpålitliga. Gjort mål i 21/22 ligamatcher den här säsongen och hade väl 33/38 i fjol. Så har under en längre tid haft en förmåga att allt som oftast hitta nätet. Trots skador, covid och annat elände gör de nästan alltid mål själva. Har ju Zlatan (ibland Giroud) som given klassisk centertarget, men tycker flera spelare runtom tagit kliv senaste säsongerna.

Saknar Kessie, Tomori, Ballo-Touré och Kjaer av olika anledningar. Jag tycker framför allt Kjaer saknas som central ledare i bakgrunden. Släppt in mål i tre av fyra matcher 2022 trots beskedligt motstånd, som exempelvis hemma mot Spezia senast. Spezia hade tio avslut (sex på mål) och xG på runt 1.60 beroende på vilken statistiktjänst man tittar på. Milan har släppt till en del målchanser i de flesta matcher senaste tiden, så även Juve borde kunna skapa en del här.

Tänkbar Milanelva:
Maignan; Calabria, Kalulu, Romagnoli, Hernandez; Tonali, Krunic; Saelemaekers, Diaz, Leao; Ibrahimovic.

Juventus har som bekant en svag säsong bakom sig. Går in i omgången nio poäng (en match mer spelad också) bakom Inter, sju poäng bakom Milan. Titeln är bara att glömma, så det handlar om att säkra fjärdeplatsen. Behöver äta ikapp poäng på Milan, Atalanta och Napoli för att lösa det. Rätt så pressade alltså, går inte att tala om måstematcher mitt i säsongen, men om de inte vinner här är det svårt att se dem gå om åtminstone Milan. För då är det 15 omgångar kvar, 45 poäng att spela om. Svårt att ta igen sju poäng på ett rätt stabilt Milan då, för Juve kommer knappast gå rent själva. Så nog bör de gå rätt hårt för det här, en poäng är liksom inte mycket värt.

Defensivt avbräck i Bonucci och offensivt i Chiesa. I övrigt ser det okej ut truppmässigt, tyvärr blir det nog bänk för Kulusevski. Trots en svag säsong har de ändå gjort mål i 20 av 22 matcher i ligan. Så precis som Milan lämnar de sällan mållösa.

Tänkbart lag:
Szczesny, De Sciglio, De Ligt, Chiellini, Pellegrini, Locatelli, Rabiot, Cuadrado, Dybala, Mckennie, Morata

Tycker det är svårt att sia om 1x2-oddsen här. Däremot gillar jag BLGM-spelet då jag tycker bägge lag knappast imponerar defensivt. Samtidigt gör respektive lag i stort sett alltid mål själva. Ibland kan toppmatcher bli låsta och försiktiga, faktiskt rätt svårt att se att det blir så här då Milans matcher sällan blir så och Juventus inte har kvalitén att kontrollera en match på det sättet numera. Ta bara den galna kaosmatchen mot Roma för ett par veckor sedan (4-3-seger). Tre av de fyra inbördes har bägge gjort mål i och jag tror på bra chans för det igen.

Även över 2,5 mål kan vara ett bra spel, men jag väljer bort det då jag trots allt kan se det sluta 1-1.

Speltips: Båda lagen gör mål, Lucky Sports .



This is the stats tab
This is the post tip