Milan tar emot Liverpool på tisdagen.
Mitt speltips: Milan att vinna första halvlek. Lucky Sports . Raka segern bör vara okej också, eller 1/1 halvtid/fulltid till ännu högre odds. Mer om varför jag väljer Milan att leda i HT nedan.

Texten skrivs på lördagen efter bägge lagens ligamatcher. Kan bli så att texten uppdateras efter måndagens presskonferenser. Gäller att följa med och försöka ta del av info om hur lagen kan tänkas ställa upp, framför allt vad gäller Liverpool.

De fick slita hårt för att slå Wolves, segermålet kom med matchens i stort sett sista spark. Klopp spelade återigen bästa möjliga lag, samma elva som mot Everton i onsdags. Gruppsegern var som bekant säkrad redan innan femte CL-omgången, trots det skickade Klopp ut ett rätt starkt lag (Salah, Thiago och Mane startade). Men det var en hemmamatch, tror det blir annorlunda här. Ny ligamatch mot Aston Villa på lördag och PLs klassiska julschema på ingång. Benhård titelstrid mot Chelsea och Man C. Med bara två vilodagar inför den här matchen bara måste det komma rotation här. Det är såklart inprisat en del i oddsen, men jag tar ett bett på att det blir riktigt mycket rotation här. Visst är Williams, Tsimikas, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi eller vilka som nu får spela ingen svag elva alls. Men det är något annat än Salah och gänget. Dessutom inte någon särskilt ihopspelad elva.

Milan slog Salernitana enkelt. Perfekt uppladdning då det blev bekvämt och en del nyckelspelare kunde vilas. Resultatmässigt bra vecka med seger även mot Genoa, men Kjaers skada såklart smolk i bägaren. Har faktiskt chans att gå vidare i CL trots bara en poäng de första fyra matcherna. Måste vinna här och få med sig rätt resultat i Porto-AM.

Jag väljer att spela Milan att vinna första halvlek snarare än vanlig rak seger pga två orsaker:
1. Blir det som jag tror att Liverpool roterar kraftigt kommer de förmodligen ha en stark bänk. Skulle kunna bli så att de byter in starka pjäser i andra halvlek.
2. Om Porto tar en klar ledning mot AM måste inte Milan gå för segern, de kommer sluta trea i gruppen oavsett. Hur många gånger har vi inte sett hur det blir som att sticka hål på en ballong i den här typen av matcher?

Men i första halvlek lär Milan helt klart gå för att koppla grepp om segern. Inget snack om att de italienska topplagen är en bra bit bakom de bästa engelska giganterna just nu, men med tanke på utgångsläget (motivation + förmodat roterande Pool med inget att spela för) bör Milan ha bra chans här i min bok. Serie A må vara minst ett hack bakom PL, men Milan är ändå med i toppen av inhemska ligan och går resultatmässigt väldigt bra. Har en hög kapacitet och borde kunna ta kommandot i en sån här match.

Speltips: Milan leder i första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip