Milan tar emot Spezia på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Lucky Sports .

Verkar när detta skrivs som att Milan får klara sig utan ett gäng nyckelspelare. Framför allt i de bakre leden:
- Tomori och Kjaer är skadade. Romagnoli har covid. Det är de tre bästa mittbackarna och de som spelat mest. Kalulu och Gabbia verkar bli mittbackspar, ungt och orutinerat.
- Tonali är avstängd, vilket blir extra tungt då Kessie är på AFCON, så även det centrala mittfältet blir försvagat.

Milan är ett av de bästa lagen i ligan på de flesta sätt, även defensivt. Men även med optimala förutsättningar är det ingen betongstark defensiv de har, sju hållna nollor på 21 matcher är inga monstersiffror. Sett till målchanser för motståndarna är fem lag bättre än Milan hittills.

Framåt är Milan extremt pålitliga med mål i 20/21 ligamatcher. Toppchans att göra mål igen här, så det här spelet handlar framför allt om huruvida bortalaget mäktar med mål.

Tänkbar Milanelva:
Maignan; Florenzi, Kalulu, Gabbia, Theo; Krunic, Bakayoko; Saelemaekers, Diaz, Leao; Ibrahimovic.

Spezia har gjort mål i 15/21 matcher. Nätat mot lag som Napoli, Atalanta, Milan och Juve den här säsongen. Kämpar på i botten och gör det väl helt okej efter sina resurser. Spellediga i åtta dagar till skillnad från Milan, som hade en cupuppgift mitt i veckan. Så har alla förutsättningar att gå all in här. Okej truppläge.

På BLGM-marknaden är nej-alternativet klar favorit i skrivande stund. Det känns lite fel för mig när Milan har såpass stora avbräck som de har. Zlatans gäng såklart rättmätiga favoriter, men tycker de står lite väl lågt. Kan se 2-1 eller 3-1 som slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip