Speltips: BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 .
—-
Ett Ajax i fullskalig kris åker till Grekland och besöker AEK Aten i Europa League-gruppspelets andra runda.

AEK lyckades mirakulöst få med sig alla tre poängen ifrån bortamötet med Brighton i gruppens första runda. Trots att man knappt rörde bollen i andra halvlek petade man in 3-2 sent och reste hem med full pott.

Efter det har man även gått starkt i ligan, fram till den senaste omgången där man gick på pumpen mot OFI Crete med 2-0 på bortaplan. Inget hemskt resultat då Crete är ett topplag, men kanske inte det resultat man ville ha inför den här matchen.

Ajax är som nämnt mitt i en sällan skådad kris. Vi har not alla sett bilderna som utspelade sig under mötet med Feyenoord senast där man förlorade med hela 4-0. Man är även segerlösa i fem raka matcher och klubben letar med ljus och lykta på en lösning.

Målrika tillställningar i Aten

Ajax offensiv är egentligen inte vad som skapat den här krisen, utan det är främst defensiven. Elva insläppta mål de senaste fem matcherna, där sju av dem har kommit de senaste två.
Offensivt finns det en hel del kvalité och rutin i form av Steven Berghuis och Chuba Akpom förr att nämna två. Man har även visat att man kan göra mål i år, till exempel mot Marseille senast i Europa League när man gjorde tre.
I defensiven är det dock extremt ungt, till och med för att vara Ajax, vilket jag tror kan bli tufft i ett brinnande Aten.

Att då behöva åka till Aten och till en arena som bokstavligen kommer koka är nog inte riktigt vad man behöver just nu. Man behöver lugn och ro, och det är det sista man kommer få på OPAP Arena.

AEK har även ett facit som tyder på målrika matcher, både på bortaplan men framförallt på hemmaplan. På hemmaplan har man fem raka matcher där båda lagen gör mål mot både bra och sämre motstånd.
Vi såg även senast mot Brighton att det är ett lag som är skakiga bakåt men definitivt kan hota offensivt, och med publiken i ryggen mot ett skakat Ajax ska man kunna utnyttja det.

Vi är inne i ett fint flow just nu med rättade rekar, och här spelar vi BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip