AFC Eskilstuna hade lite oförtjänt 1 poäng efter 2 omgångar.
I premiären mot Brage (obesegrat efter 5 omgångar) hade man det mesta – men var för ineffektivt och matchen slutade 0–0 (13–6 i avslut).
Sedan förde man dansen borta mot FFF men blev bortkontrat med 2–0 (vann åter avsluten, nu med 13–5).
Fiaskostart?
Ja.
Men AFC Eskilstuna gick inte ned sig.
Tvärtom.
Istället studsade laget tillbaka med besked:
Värnamo (h) 4–0
Helsingborg (b) 2–0

Så AFC Eskilstuna kommer vara ett topplag i Superettan och har ett klart intressant material där Kadir Hodzic är ett fynd. Men finns även klass i spetsarna som Nigeria-duon Akpoveta/Nnamani, nyttige ytterbacken Tsiskaridze mittbacken Alexander Michel samt mittfältaren Anel Raskaj är andra namn som är mycket kompetenta på den här nivån.

Mer positivt i AFC? Högkapable men ack så skadebenägne Kevin Bisse är äntligen tillbaka i matchtruppen. Även mittfältaren Ferid Ali, och ytterbacken, Gustav Jarl är nu i spelbart skick.
Saknas gör sedan tidigare Sasa Matic och Luka Mijaljevic, samt Michel Termanini (landslagsuppdrag).

Hemma på Tunavallen kommer i dag ett förväntat mittenlag på besök; Degerfors IF. Laget har börjat serien ungefär som förväntat; 7 poäng på 4 matcher. Senast mot Landskrona Bois hade laget dock marginalerna med sig. Bois var klart bättre i första halvlek, men hade bara 1–0 med sig in till tepausen. I andra halvlek spelade Degerfors upp sig och matchen höll på att sluta rättvist 1–1.
Men i slutminuten satte man ett långskott fram till 2–1.
Så Degerfors har fått ett par poäng för mycket med sig.

Skadeläget är smårisigt. Trion Adrian Johansson, Erik Lindell och Jonas Olsson saknas igen. Oliver Nilsson (ljumskar plus varit sjuk i veckan) är ytterst tveksam. Dessutom finns det ett litet frågetecken för Christoffer Viktorsson (kramp).

Jag tycker att AFC Eskilstuna har ett helt annat spel i sig, sett riktigt bra ut på slutet och måste ha fin chans till tredje raka segern under Valborg. Bethard hissar upp ettan till 1.90 i odds.
Det måste jag testa.
Insatsen?
Snudd på hög.

This is the stats tab
This is the post tip