Viktig match i Eskilstuna när Elfsborg gästar AFC.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 1.90 hos SpeedyBet eller Bethard .

Poängen som ska delas ut från den här matchen betyder mer för AFC än för Elfsborg. Boråsarna är, tillsammans med Örebro, det enda laget som inte är bottenstridsindraget eller kämpar om topplatser. Ett av två mittenlag alltså. AFC ligger dock näst sist. Med två poäng upp till kvalplats måste de gå hårt för tre poäng i en sån här match - kryss är inte bra nog.

Så vi har ett Elfsborg som kan gå in rätt så avslappnade till den här matchen mot ett kniven mot strupen-hemmalag. Thelins gäng såg lite bättre ut i omgångarna just före uppehållet:
- Slog Östersund och Giffarna.
- Kryssade mot Sirius, men var det klart bättre laget.

Sett lite vassare ut offensivt och här borde även en av vårens vassaste spelare - Jonathan Levi - vara redo för fler minuter än de 15 han fick mot Sirius. Ställs mot ett AFC som lyckats hålla två nollor på hela säsongen - borde göra minst ett mål. Finns ingen anledning att bara slå vakt om en eventuell 1-0-ledning heller - med tanke på tabelläget är det bara att köra på.

AFC är alltid luriga. Nu har de dessutom nya litauiska tränare som åtminstone jag har svårt att veta hur de kommer påverka laget. I skriivande stund är det osäkert med Adi Nalic, som missade matchen före uppehållet (men är med i truppen). Tycker ändå AFC ska ha bra chanser att näta mot ett Elfsborg vars försvar inte heller imponerar. Boråsarna har exempelvis inte en enda nolla på bortaplan den här säsongen.

Så jag tror båda lagen har hyggliga chanser att näta. Den som vill ha ett högre odds kan således leta efter kombinationen över 2,5 + bägge lagen gör mål. Men jag ser det inte som otänkbart att AFC imploderar och förlorar med 3-0 i en sån här match om de åker på ett tidigt mål emot. Så jag nöjer mig med ett vanligt överspel här till trevligt odds.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen. 1.90 hos SpeedyBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip