Under 2,5 mål spelas i AFC Eskilstuna-Helsingborg.

Nykomlingarna drabbar samman i det som måste betecknas som ett bottenmöte.

14. Helsingborg 9 2 2 5 10:16 8
15. AFC Eskilstuna 9 1 2 6 8:15 5

AFC har gjort minst mål i serien (åtta) tillsammans med Falkenberg. Nyckelspelaren Nalic (2+2) har dragits med en knäskada senaste tiden och är ett stort frågetecken här. Även Denni Avdic (ett mål) är ett stort frågetecken då han missade onsdagens match mot Elfsborg pga en hälskada. Skulle båda dessa pjäser missa även den här matchen är det tunga avbräck för ett lag som inte skapat särskilt mycket senaste tiden och som inte gjort två eller fler mål i någon av de senaste sju matcherna. Skapat väldigt lite målchanser i senaste matcherna.
Uppdatering: Både Avdic och Nalic är som väntat utanför truppen enligt AFCs hemsida.

Defensiv-positiva nyheter är att Michel är tillgänglig igen. Gjort två matcher nu och har styrt upp försvaret lite, som varit mer tätt när han varit med (även om han kan ha en defensiv mittfältsposition också).

Helsingborg uppträder ojämnt. Inledde starkt med sex poäng första tre matcherna, men är nu utan seger senaste sex. Flera av prestationerna under den perioden (Kalmar borta och DIF hemma) har varit bra medan andra varit sämre. Dock haft svårt att göra mål och skapa målchanser rätt genomgående. Inte gjort fler än ett mål senaste sex matcherna. Farneruds finess saknas på mittfältet, hans skadefrånvaro gör mittfältskreativiteten betydligt lägre. Anfallsesset Bjarnason har varit skadad och känns inte helt synkad. Verkar också trivas dåligt på konstgräs. Saknar troligen Granqvist, men i ärlighetens namn är det inte ett särskilt stort avbröck då de har hygglig täckning där. Även Abubakari saknas.

Viktiga poäng på spel och tätt mellan matcherna. Tror inte det här blir någon sprakande historia, inte minst då bägge lagen haft problem med målfabrikationen.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip