Den spelare som säger att det här ska bli en kul match ljuger högst troligt. För detta är ett riktigt ångestmöte i botten av Superettan - där en förlust kan få ödesdigra konsekvenser. Här är mitt speltips

Senaste möten
J-Södra - AFC Eskilstuna 2-3

AFC Eskilstuna - J-Södra 0-2
J-Södra - AFC Eskilstuna 2-3

SUPERETTAN
12. Jönköping 27 7 9 11 41:49 -8 30
16. AFC Eskilstuna 27 6 8 13 22:39 -17 26

AFC hemma
13 4 4 5 13:13 0 16

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
Brage - AFC Eskilstuna 4-0

Wolters - Modig, Adolfsson, Suljic, Fryers - Maarouf, Hudu, Williams, Culum - Lindberg, Iglesias

J-Södra borta
13 1 5 7 17:29 -12 8

Formen
V, F, O, F, O

Senaste match
J-Södra - Skövde AIK 2-2

Nilsson - Manns, Berntsson, Eriksson, Moenza - Nikolic, Adrian, Book - Engdahl, Saleh Karim - Zekovic

Lite mer kvalitet i J-Södra ändå

Ja, usch.

Hade jag varit supporter till någon av dessa två lag hade jag inte mått bra. AFC Eskilstuna har på ett sätt mer att vinna då de ligger sist i tabellen medan J-Södra såg "klara" ut inför hösten, men har sedan dess rasat dramatiskt i tabellen och riskerar sitt kontrakt.
Går vi på den senaste matchen så är det dock klar fördel J-Södra. Viktigast var att inte förlora mot Skövde hemma på Stadsparksvallen och det gjorde man inte (2-2). AFC gick däremot bort sig totalt borta mot Brage, som inte hade något egentligen att spela för, och moralen kan inte vara på topp där. Man har liksom gjort det man kunnat. Bytt tränare, bytt startelva, men ingenting verkar bita.
AFC har GIF Sundsvall borta och Örebro hemma i sista omgången. J-Södra har Gais - som kanske kan säkra allsvenskt spel i Jönköping - och Brage borta i sista.
Därför tror jag J-Södra känner att det här är en stor chans för dem att skjuta sig ur den mest akuta situationen. Inför omgången har vi trion AFC, Örgryte och Skövde på samma poäng (26) med Helsingborgs IF på den sista kvalplatsen (29) och J-Södra ytterligare en pinne framför på 30 poäng.
Oavgjort behöver således inte vara helt värdelöst för J-Södra här, åtminstone om målet är att inte hamna på direkt nedflyttning. Men en trepoängare hade förstås varit ännu bättre...
Av två dåliga lag så tror jag ändå mer på Jönköping här i form av lite mer individuell kvalitet och rutin på spelarna samt att den färska moralen och självförtroendet bör vara något bättre hos gästerna.

SPELTIPS
Jag spelar J-Södra asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 2.30 hos Speedbybet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip