Speltips: AFC Eskilstuna - Kalmar FF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-07-13 18:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.94
Tips: Ö 2 mål asian
En riktig rysarmatch väntar på lördagen när Kalmar gästar AFC.
Mitt spel: Över 2 mål asian i matchen. Finns i skrivande stund till 1.94. Finns hos SpeedyBet eller bet365.
Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om det blir exakt två mål i matchen. Vinst på tre eller fler, förlust om det blir 0 eller 1 mål.
Den djärve kan testa över 2,5 mål till ännu högre odds.
Tycker även "båda lagen gör mål" är ett bra spel till runt 2.18 hos LeoVegas eller Unibet.

Sällan vi får se såhär låga odds på mål i en allsvensk match. Inte så konstigt kanske:
- De här lagen delar "jumboplatsen" vad gäller antal gjorda mål i den här serien (10 på 14 matcher är faktiskt USELT).
- Kalmar har gjort mer än ett mål i en enda match den här säsongen och står på ett mål framåt senaste sex. I de två matcherna efter återstarten har de sett tama de luxe ut, knappt skapat en målchans.
- AFC gjorde fem mål de två första omgångarna, nu står de på två gjorda på åtta matcher...
- Kalmar saknar sin skicklige mittfältare Romario (avstängd). Före uppehållet gjorde de sig också av med El-Kabir. Säga vad man vill om honom, men han har en viss högstanivå. Övriga offensiva spelare i truppen agerar tamt och utan självförtroende.
- AFC saknar troligen sitt vassaste offensiva kort igen, MFF-lånet Adi Nalic.

Men här är även defensivt skicklige mittfältaren/mittbacken Michel avstängd. Det håller jag som ett defensivt avbräck, inte minst då han är oerhört vass på huvudet i defensiva fasta. Ett av Kalmars offensiva vapen är tunge tunge Viktor Elm, som är måltavlan på varje hörna och inkast på offensivt inkast. Kan bli trassel för AFC i de situationerna.

Kalmars problem är inte i första hand att de inte skapar målchanser. Tittar man på xG ("förväntat antal gjorda mål baserat på den samlade målchanskvalitén i alla matcher") är det bara Häcken, MFF och Bajen som kommit upp i en högre summa än Kalmar. KFF "borde" ha gjort 21 mål enligt den statistiktjänsten jag använder - de har gjort tio. Problemet är att de offensiva spelarna har två vänsterfötter, minuspsyke och spelar med stövlar. Men någon gång ska de väl snubbla in en boll också - lägena finns ju trots allt. Och AFC har släppt in näst flest mål i serien - har bara två nollor hittills. Borde kunna skapa en hel del lägen mot ett defensivt rätt skakigt AFC.

Kalmar tänker man kanske historiskt på som ett starkt defensivt lag. Men de har faktiskt också bara två hållna nollor hittills. De släpper inte in några mängder av mål, men de lyckas nästan aldrig hålla nollan heller. AFC såg relativt vassa ut mot Djurgården i måndags. Kom till en hel del avslut och gjorde rättvist ett mål.

Nykomlingen AFC har varit rätt defensivt balanserade i de två matcherna de spelat hittills. Men här tror jag de komer ha lite högre ambitioner. För visst är det bra att de skrapat ihop två poäng via kryss borta mot Sudnsvall och hemma mot topplags-DIF. Men de måste ju börja ta trepoängare för att det ska hända något i tabellen. Får ju knappt ett bättre läge att ta tre poäng än hemma mot KFF. Måste helt enkelt gå för det här.

Kalmar har visat att de inte är rädda för att ställa upp med defensiva uppställningar på bortaplan hittills i år. Men om de åker till Eskilstuna och agerar på samma "vi är nöjda med kryss och vill att de ska stå 0-0 så länge som möjligt"-sätt som de gjorde mot exempelvis Djurgården är det ett rejält lågvattenmärke för Magnus Pehrsson. Håller på att dras in i bottenstriden just för att de kryssat för många matcher (sju av fjorton). Måste därför också börja vinna för att de ska få lite luft neråt.

Så även om det finns argument som talar för en målsnål match synar jag mållinan i den här matchen. Tror att vi får två lag som går för segern snarare än nöjer sig med 0-0 och att bägge lagen kommer göra mål. 1-1 är inget bra resultat för något av lagen så är vi ett sånt läge borde det bli viss körning från bägge håll (kanske framför allt AFC) för att hitta ett segermål.

AFC tar ledningen, Viktor Elm trycker in kvitteringen på en fast situation och sedan 2-1 åt något håll?
  AFC Eskilstuna - Kalmar FF
Spela på Speltips AFC Eskilstuna - Kalmar FF
Polsater - 12 Juli 2019 - 12:02
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Plzen - Lausanne
Ishockey - CHL - Över 5,5 mål
2.00
18:00  Skellefteå - Djurgården
Ishockey - CHL - 1
2.40
18:00  Skellefteå - Djurgården
Ishockey - CHL - 1
2.40
01:05  IND Pacers – OKC Thunder
Basket - NBA - Över 209,5 poäng
1.90
19:00  AIK - Timrå
Ishockey - Allsvenskan - Över 4,5 mål
1.75
20:45  England - Montenegro
Fotboll - EM-kval - 1 (asian -2,5)
1.70
20:45  Frankrike - Moldavien
Fotboll - EM-kval - 1 + ö1,5 mål (1:a hl)
1.71
  Rekatochklart Poolspel
18:00  Powerplay Tips Tisdag 12/11
Insats: 162 kr - MrHockey
19:30  Topptipset Tips Tisdag 12/11
Insats: 144 kr - Tipsexperten
19:30  V64 Tips Solvalla Tisdag 12/11
Insats: 600 kr - DrTrav

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming