Speltips i matchen mellan AFC Eskilstuna och Örgryte. För gästerna är det ett riktigt ångestmöte i kampen om nytt kontrakt.

Senaste möten
Örgryte - AFC Eskilstuna 2-2

2022
Örgryte - AFC Eskilstuna 2-2
AFC Eskilstuna - Örgryte 4-3

Superettan
11. AFC Eskilstuna 21 6 7 8 19:27 -8 25
15. Örgryte 21 4 7 10 22:34 -12 19

AFC hemma
10 4 4 2 11:7 4 16

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
Trelleborg - AFC Eskilstuna 2-0

ÖIS borta
10 2 2 6 7:16 -9 8

Formen
F, O, V, F, F

Senaste match
Örgryte - Örebro 0-3

Rysare för göteborgarna

Örgryte är på väg ned i avgrunden. Trots att man har ett rätt bra lag på pappret så får man det inte att stämma över huvud taget. Förlusten mot Örebro med 0-3 var inte direkt det man behövde inför landslagsuppehållet. Med nio omgångar kvar ligger den klassiska klubben på nedflyttningsplats, två poäng bakom en annan ångestförening Helsingborg på negativt kval. Upp på helt säker mark är det hela sex poäng så det kommer krävas ett ordentligt hårt arbete för att denna höst inte ska sluta i sorg.
Då gäller det att man tar chansen borta mot AFC.

Hemmalaget är ett ganska beskedligt lag egentligen, men man har visat sig rätt svårslaget. Föll senast med 0-2 borta mot Trelleborg men har generellt en ganska bra defensiv samtidigt som offensiven inte är den hetaste. Jag tror att konstgräsmötet den här gången är till Örgrytes fördel. Man har fått in ett par spelare under fönstret och fått lite tid att träna ihop sig nu. Båda lagen har adderat en ny assisterande tränare som kanske kan ge lite ny energi.

AFC är långtifrån säkrade kontraktsmässigt men ÖIS behöver dessa tre poäng betydligt mer.
Till den här matchen har ÖIS en avstängning på Linus Tagesson medan AFC saknar spetsspelaren David Palomino, ett stort avbräck inte minst på fasta situationer.

SPELTIPS
AFC kan vara nöjda med ett kryss medan Örgryte kommer gå tungt för segern, samtidigt som ett kryss är bättre än ingenting i matchens slutskede. Jag spelar ÖIS asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 2.08 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip