Öster reser till Eskilstuna på lördagen.
Mitt speltips: 1X på hemmalaget. Samma som asian +0,5 alltså.
1.83 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Hemmalaget AFC inledde årets säsong poängmässigt svagt med fyra raka förluster. Hade en del truppbekymmer med spelare som hade corona och så vidare. Men i femte omgången lyckades de slå förväntade topplaget J Södra och vände trenden. Stod sedan upp bra mot två förmodade topplag (Halmstad och Brage) men föll med uddamålet i bägge matcherna. Kunde mycket väl fått med sig poäng i någon av dem matcherna. Efter dessa förluster har dock AFC tagit fyra poäng och hållit nollan i två raka matcher.

Laget ligger fortfarande näst sist och läget är prekärt. Men tar man noll poäng på de första fyra matcherna är det inte så konstigt att det är nedflyttningsplats som gäller alltjämt. Men jag tycker man får bortse från inledningen, då den som sagt var rätt kaotisk. Sett till de senaste fem matcherna ligger laget i mitten av "formtabellen" och jag tycker den värderingen av hur bra laget egentligen är för dagen är mer rimlig. Snarare mitten/nedre mitten än absoluta botten.

Ställs mot ett Öster som är stabila, men som har väldigt svårt att göra mål. I endast två matcher har smålänningarna gjort fler än ett mål per match. Enligt statistikverktyget jag använder ligger de i botten för expected goals såhär långt. Så att de har gjort få mål beror inte på otur eller ineffektivitet - de har inte skapat särskilt många bra målchanser hittills helt enkelt. Kommer visserligen från ett tufft schema, men går in i den här matchen med fyra raka utan seger och självförtroendet är knappast på topp. Blev överkörda av Degerfors senast (3-1 var mer smickrande för Öster än för Degerfors vill jag hävda).

Superettan är en jämn serie där alla kan slå alla. Konstgräset i Eskilstuna är svårspelat och jag tycker inte att Öster har ett lag som åker hit och vinner utan vidare. Tycker Östers rutinerade lag (Stefan Karlsson, Johan Persson, Berg, James Keene t. ex) inte är ett optimalt konstgräslag, särskilt inte i dessa dagar när matcherna duggar tätt och Öster kommer från tre raka gräsmatcher. Klart Öster är motiverade favoriter, men jag tror ett AFC som känns på gång har bra poängmöjlighet.

Kryss? 1-1 känns troligt.

This is the stats tab
This is the post tip