Rekade AFC -1,5 hörnor mot Halmstad i söndags med framgång och fortsätter på hörntemat när de ställs emot Östersunds FK.

GIF Sundsvall - AFC 3-1 (4-16 i hörnor)
AFC - Örebro 2-2 (12-5)
IFK Göteborg - AFC 1-1 (6-4)
AFC - Halmstad 0-0 (9-1)

Halmstad - ÖFK 1-0 (4-9)
ÖFK - Norrköping 1-0 (5-5)
Örebro - ÖFK 2-1 (8-3)
ÖFK - IFK Göteborg 1-1 (7-10)

Allsvenskan
14. Östersund 4 1 1 2 3:4 4
15. AFC Eskilstuna 4 0 3 1 4:6 3

Precis som jag skrev i söndags så har Pelle Olsson infört sin fotbollsfilosofi som han hade i Djurgården - fast nästan ännu värre. Bollen skall icke! spelas in centralt utan AFC vill konsekvent anfalla i djupled längs kanterna, låsa fast bollen där för att sedan bygga kombinationsspel eller (ännu hellre) piska in bollen i boxen, fylla på med folk och positionera sig för andrabollar. Den här matchen kan vi anta att han varnat sina spelare för att bli av med bollen centralt mot ett grymt spelskickligt Östersund. Därför blir det nog mest kontringsspel och löpningar bakom backlinjen som gäller.

Östersund har inte fått den starten de önskat på den allsvenska säsongen (cuptiteln smakar däremot mumma) och kommer jaga tre poäng i dag. ÖFK kommer garanterat vara bollförande och skapa tryck, gör man ledningsmålet så måste AFC framåt och då är det mycket inlägg som gäller för att skapa tryck från deras sida. Så länge bolagen missat att AFC är ett superhörnlag så fortsätter jag att satsa på dem mot mitten/bottenlag.

SPELTIPS
Testar AFC över 5,5 hörnor till fina 2,60 hos Unibet (2/5 units). En lina de fixat i båda hemmamatcherna och även borta mot Sundsvall. Den som vill spela "säkrare" hittar över 4,5 hörnor till 1,80 hos samma bolag.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip