Blytung bottenbatalj i Allsvenskan på fredagen när Sundsvall gästar AFC.
Mitt speltips: Rak bortaseger.

Riktig sexpoängare det här. Med tre omgångar kvar har AFC fyra poäng upp till Sundsvall, som ligger på kvalplatsen. Giffarna har i sin tur två poäng upp till Östersund, som är sista laget på säker mark.

14 Gif Sundsvall 27 4 8 15 29-45 20
15 Falkenberg 27 4 7 16 20-55 19
16 AFC Eskilstun 27 3 7 17 22-54 16

Med tolv poäng kvar att spela om och fyra poäng att försöka knapra in på Sundsvall är det rätt tydligt vad som gäller för AFC:
De MÅSTE vinna den här matchen för att drömmen om Allsvenskan ska leva vidare.
Sundsvall vill såklart undvika helst kvalplatsen, men landar de på kval är det ändå något av en seger med tanke på att de legat under strecket en stor del av säsongen. Ett kryss här är nog ett okej resultat med tanke på att Falkenberg har en tuff match mot AIK.
Det här utgångsläget borde innebära att den här matchen inte slutar oavgjort.

Vilket jag tror passar Giffarna rätt bra. I eventuellt kryssläge måste AFC gambla rejält i andra halvlek, vilket Sundsvall borde kunna utnyttja i kontringssituationer. Var riktigt vassa på det mot Norrköping i sista matchen före uppehållet.

AFC har sett helt okej ut defensivt senaste matcherna. Höll länge 0-0 mot MFF och spelade 0-0 mot Kalmar. Men de har inte skapat särskilt mycket i de matcherna. Kombinerade xG-summan för de matcherna är 0.62 enligt statistiktjänsten jag använder. Så inte så konstigt att de blivit nollade. Alltid lättare att backa hem och sikta på 0-0, nu måste de fram själva och försöka skapa målchanser och gå för segern. Tror det passar laget mycket illa.

Sundsvall hittade flytet före uppehållet. Vann borta mot Kalmar, vände sent mot Sirius och fick med sig en poäng mot Peking. Ledde med 3-0 mot Norrköping, tappade upp till 3-3 och tog sedan ledningen. Blev sedan 4-4 trots ett par massiva målchanser för Sundsvall sista deln av matchen. Kryss var ändå rättvist sett över 90 minuter. En bra poäng i slutändan och laget har nu hugg på att hänga kvar. Blomberg har kommit in i laget, Mitov-Nilsson gör det bra i målet och Eddhari har varit tillbaka senaste matcherna. Känns klart bättre nu än tidigare under säsongen.

AFC har 0-2-7 senaste nio och känslan är inte att de är på gång på samma sätt som Sundsvall. Inte fått samma lyft av nya tränarnamn som Giffarna. Lagets bästa spelare är inlånade och känslan är att det inte är optimalt under en allsvensk höstbottenstrid. Här tycker jag Sundsvall känns som det bättre laget just nu och med tanke på att kryssrisken borde vara mindre än vanligt känns raka tvåan som ett vettigt spel.

Kan se en match där det länge står 0-0 och Sundsvall sårar AFC i andra halvlek när nykomlingen måste gå all in för segern.

0-1/2?

Speltips: 2 - odds 2.13 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip