Dags för omgång 15 i Superettan mellan AFC Eskilstuna och GIF Sundsvall.

Förra säsongen
AFC - GIF 1-0
GIF - AFC 0-0

SUPERETTAN
3. GIF Sundsvall 14 6 6 2 26:17 24
16. AFC Eskilstuna 14 2 3 9 13:28 9

AFC hemma
7 2 1 4 9:11 7

Formen
O, F, F, F, O

Senaste match
Trelleborg - AFC Eskilstuna 1-1

Giffarna borta
7 2 4 1 10:8 10

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
Halmstad - GIF Sundsvall 1-0

Sex raka utan seger. AFC Eskilstuna är fortsatt jumbo i superettan. Efter en total överkörning i baken mot Degerfors (0-5) har AFC sträckt upp sig lite på slutet. Uddamålsförlust, dock mot en nykomling, i Ljungskile (1-2), 1-2-förlust hemma mot Akropolis och nu senast 1-1 borta mot Trelleborg. AFC har gjort en trio värvningar i japanen Kazuki Takahashi, britten Ryan Williams och israelen Raz Itzhak. Det ska bli spännande att se dessa spelare och om de kan lyfta AFC i tabellen. Lite oklart om dessa är spelklara här, men oavsett vet ju alla att det inte är jättelätt att gå rakt in och dominera om man inte spelat match på ett bra tag. I AFC finns en del spets, särskilt Samuel Nnamani (sex mål) framåt. Men jag tycker definitivt att Giffarna är laget som ska vinna i dag.
Nyförvärvet Jamie Hopcutt väntas gå in från start i en offensiv som redan är vass. Ingen har nog missat Pontus Engblom som gjort elva mål redan och såväl Johan Blomberg som Oliver Berg bidrar med löpstyrka och spets. Jag tycker definitivt att GIF är ett solidare lagbygge och AFC kommer förmodligen behöva mer tid för att få ihop det med alla nya spelare. Giffarna föll borta mot Halmstad sist, men slog Gais med 3-0 innan det, och inga nya bakslag i truppen vad gäller skador.

GIF Sundsvall - preliminär uppställning (4–2–3–1): Andreas Andersson – Niklas Dahlström, Anton Eriksson, David Myrestam, Dennis Olsson – Pontus Silfwer, Tobias Eriksson – Johan Blomberg, Oliver Berg, Jamie Hopcutt – Pontus Engblom.

Övriga: Lloyd Saxton (mv), Teodor Stenshagen, Johan Andersson, Paya Pichkah, Jesper Carström, Ludvig Nåvik och Marc Mas Costa.

Abdul Halik Hudu är avstängd. Och på skadefronten finns det en hel del att rapportera. Alexander Blomqvist och Albin Palmlöf blir borta en längre tid. Johan Bengtsson och Albin Ekström närmar sig spel, men är inte med i matchtruppen mot Eskilstuna. Paya Pichkah är däremot med.

SPELTIPS
Jag spelar GIF Sundsvall att vinna till 1.69 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip