Var har vi AFC Eskilstuna i år? Var har vi Utsiktens IF i år?

Det är svåra frågor att svara på. AFC Eskilstuna har blandat med höga toppar och väldigt djupa dalar. Försvarsspelet har sett vilse ut och offensivt har de haft svårt med effektiviteten trots mycket skapade målchanser. I förra omgången åkte AFC på sin tredje förlust när man gästade Örebro. En match där gästerna satt kvar i bussen när matchen hade börjat och det stod 3-0 på resultattavlan redan efter 10 minuter. Vad var det som hände egentligen? Efter den chocken lyckades de åtminstone få stopp på blödningen och matchen kunde sluta 3-0 och det är inte så mycket mer att säga om den insatsen. Desto positivare såg det ut matchen innan mot Trelleborg, då var det istället AFC som var sådär överlägsna. De har många individuellt skickliga spelare och när det klickar som lag så är det verkligen tufft att möta AFC på konstgräset. Nu får vi se vad de har för fredag när Utsikten kommer på besök.

Utsikten har kastat fjolårets höst bakom sig och börjat på ny kula. Behållit nyckelspelare men även fortsatt göra smarta värvningar. Kanske inte direkt de yngsta laget men så länge de presterar och är hungriga som nu finns inget att klaga på. Det har visserligen inte gått så långt på denna säsong men känslan är att de känns lite mer stabila i år och rutinerade spelare som Westermark, Faltsetas, Randjelovic och Bohm på mittfältet ser riktigt bra ut. Får man även snurr på Hamidovic som haft det motigt senaste säsongerna så kan det bli riktigt bra. Senaste matchen var jag dock lite förvånad över att Örgryte kändes så betydligt mycket bättre än Utsikten. Hemmalaget hade väldigt svårt att ta kontroll över matchen och Örgryte kändes hetare matchen igenom. Fotboll handlar dock om att vara hetare i straffområdet och det var verkligen Utsikten som fick fin utdelning på de fåtal chanser de skapade.

Målrik match att vänta mellan två lag som ständigt bjuder på öppna matcher

Både AFC Eskilstuna och Utsikten har i princip varje match haft en xG på minst ett mål åt båda håll. Medan överspelet suttit i 3/5 matcher för båda lagen. Jag tror att när dessa lag möts att det kan bli lite hawaii av det hela, båda lagen spelar mestadels 3-4-1-2 och det blir stundtals väldigt framåtlutat. Tror att matchen kan öppna upp sig ordentligt då inget av lagen är särskilt intresserade av försvarsspel, speciellt inte vid underläge då de trycks upp lite för många spelare.

Spel: Över 2.5 mål till 1.88 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip